Romantic FM MENIU
The Eagles
Data apariției: 1971
Origini: Los Angeles, California, SUA
Cariera: rock, country rock, folk rock
Website: eaglesband.com
 
 
Trupa a fost înființată de Don Felder, Randy Meisner, Glenn Frey și Bernie Leadon, dar a avut de-a lungul vremii și alti membrii. Membrii actuali sunt Glenn Frey (voce, chitara, keyboard), Don Henley (voce, tobe, percutie), Joe Walsh (chitara, keyboard, voce) si Timothy B. Schmit (bass, voce).

În formula Glenn Frey (voce, chitara, keyboard), Don Henley (voce, tobe, percutie), Joe Walsh (chitara, keyboard, voce) si Timothy B. Schmit (bass, voce), trupa a lansat, în 2007, "Long Road out of Eden", cel de-al șaptelea album de studio și primul după aproape 30 de ani.

Pentru promovarea acestui material, muzicienii au organizat un turneu ce a cuprins America de Nord și Europa, și care a continuat ăn 2010, în America de Nord și Australia.

"How Long", piesa lansată în 1972 de muzicianul J.D. Souther,  pe care trupa o cânta frecvent în concerte în perioada anilor '70, a fost înregistrată într-o versiune nouă și lansată ca primul single al acestui disc.În anul 2008, trupa a câștigat cu acest cântec premiul Grammy la categoria Best Country Performance, fiind primul trofeu obținut de grup din 1979.
 

"Busy Being Fabulous" este cel de-al doilea single al acestui album și al treilea hit ce ajunge în Top 40 al clasamentului Billboard Hot Country Songs, în anul 2008.

În anii '70, a fost una dintre cele mai de succes trupe. La sfârșitul secolului 20, două dintre albumele lor, "Greatest Hits (1971 - 1975)" și "Hotel California", s-au clasat printre cel mai bine vândute 20 de albume în Statele Unite, potrivit Recording Industry Association. De altfel, "Greatest Hits" este cel mai bine vândut material discografic al trupei, cu peste 29 de milioane de exemplare.

În vara anului 1980, membrii trupei s-au despărțit, trupa nemaiactivand până în 1994, când s-au reunit pentru albumul "Hell Freezes Over", un amestec de piese din concert și înregistrări de studio. 
De atunci au concertat tot timpul. În 1998 au fost inclusi în Rock and Roll Hall of Fame.

Glenn Frey, unul dintre fondatorii și chitarist al grupului, cunoscut în întreaga lume pentru piesa "Hotel California", a murit la începutul anului 2016, din cauza mai multor boli de care suferea.(foto: www.forbes.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate