Romantic FM MENIU
Primul single al grupului Bangles, "Getting out of hand", a fost inclus pe albumul "The Bangles", după ce fetele și-au schimbat numele. Cel ales inițial de ele, The Bangs, era folosit de un alt grup din New York.
Data apariției: 1981
Origini: Los Angeles, California, SUA
Carieră: Pop rock, pop, power pop, new wave
Website: thebangles.com


 
Cvartetul feminin pop-rock s-a constituit în 1981, în componența Susannah Hoffs (voce, chitară), Debbi Peterson (voce, baterie), Vicki Peterson (voce, chitară) și Anette Zilinkas (voce, chitară bas).  Muzica lor pop, melodioasă, acordurile de chitare și armoniile vocale amintesc, toate, de sound-ul anilor '60.
 
Iată, mai jos, piesa din ultimul an de existență a trupei în formula de început, dar și una dintre cele mai cunoscute din repertoriul lor: "Eternal Flame".


Primul single al grupului Bangles, "Getting out of hand", a fost inclus pe albumul "The Bangles", după ce fetele și-au schimbat numele. Cel ales inițial de ele, The Bangs, era folosit de un alt grup din New York.  În 1984, formația semnează un contract cu Columbia Records. "All Over The Place", primul album al trupei, apare tot în 1984, anul în care cele 3 fete - fără Anette, dar cu Michael Steel - încep și primul turneu. 
 
Grupul Bangles ajunge în fruntea topurilor cu "Manic Monday", piesă scrisă pentru cele patru fete de celebrul Prince, iar apoi cu "Walk like an egyptean", care ajunge pe locul întâi în Statele Unite în anul 1986. 


Grupul Bangles, în care basista Anette Zilinkas fusese înlocuită de Michael Steele, se va destrăma în 1989, odată cu plecarea chiratistei și vocalistei Susana Hofs, după un al doilea number one american, "Eternal flame".  S-au reunit în anul 1999, în formula Susanna Hoffs, Debbi Peterson, Vicki Peterson și Michael Steele, lansând două noi albume: Doll Revolution (2003) și Sweetheart of the Sun (2011). 

"Something That You Said" este o piesă inclusă pe albumul lansat în 2003. (foto: billdeyoung.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate