Romantic FM MENIU
Terence Trent D´Arby
ARTIȘTI ROMANTICI

Terence Trent D´Arby

1 Ianuarie
In 1988, hitul "Wishing Well" a ajuns pe prima pozitie a topului Billboard Hot 100. In acelasi an, "Sign Your Name", ocupa locul patru in acest clasament.

Data nasterii: 15 martie 1962 
Origini: New York, SUA
Cariera: cantaret, pianist, chitarist
Website: SanandaMaitreya.com

Hitul "Wishing Well" a ajuns, in 1988, pe prima pozitie a clasamentului Billboard Hot 100. In acelasi an, "Sign Your Name" ocupa locul patru in acelasi clasament. Nascut Terence Trent Howard, si-a schimbat oficial numele in Sananda Maitreya, in incercarea de a se reinventa artistic. Se intampla in urma cu 10 ani.

Intr-un interviu acordat in acea perioada, artistul afirma ca "Terence Trent D'Arby murise, in urma unei suferinte, de moarte nobila". In acelasi an se muta pe continentul european, stabilindu-se la Munchen, si lanseaza primul album dupa o pauza de sase ani, "Wildcard".

Anii 2002 si 2005 sunt marcati de inceperea, respectiv continuarea proiectelor "Angels & Vampires", in doua volume.

In primele doua luni ale anului 2010, artistul s-a aflat intr-un turneu european, alaturi de trupa sa, "The Nudge Nudge", pentru a-si promova noul stil , numit "Post Millennium Rock". 

In 2010, Sananda Maitreya a inceput inregistrarea unui nou material, intitulat "The Sphinx", disponibil pe site-ul oficial al artistului. Discul, lansat in anul 2011, contine trei piese clasice, in varianta instrumentala. 

ÎNAPOISUS