Romantic FM MENIU
Este unul dintre cei mai apreciați artiști ai tuturor timpurilor. "Englishman in New York", "Shape Of My Heart" ori "If I Ever Lose My Faith In You" se numără printre succesele ce - i încununează cariera.

Data nașterii: 2 octombrie 1951
Origini: Wallsend, Anglia
Carieră: muzician, cântăreț, producător, actor
Website: sting.com
 
Este unul dintre cei mai apreciați muzicieni ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei, ca artist solo și lider al trupei rock The Police, Sting a vândut aproape 100 milioane de albume și a fost distins cu 16 premii Grammy.

Portofoliul de premii cuprinde și două Brit, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, trofeul Century Award oferit de Billboard Magazine și titlul de Persoana Anului în 2004 din partea MusiCares.


A obținut, de asemenea, un loc în "Rock and Roll Hall of Fame" și "Songwriters Hall of Fame".
 
"Englishman in New York", "Fragile", "Shape Of My Heart",  "Desert Rose", " Russians", "Fields of Gold" ori "If I Ever Lose My Faith In You" se numără printre succesele ce - i încununează cariera solo. 


În anul 2006, muzicianul a cântat în limba elisabetană și a susținut o serie de concerte în spirit elisabetan, odată cu lansarea albumului "Songs from the Labyrinth". Materialul este un tribut adus marelui compozitor elisabetan John Dowland (1563 - 1626), pe care Sting l-a descoperit la începutul anilor '80.


Albumul s-a vândut în peste un milion de exemplare, reușind încă din primele zile să se claseze pe locuri fruntașe în topurile muzicale din întreaga lume, staționând pe # 1 în clasamentul Billboard nu mai puțin de 15 săptămâni consecutive.

În primăvara anului 2010, muzicianul a postat pe blogul său un comentariu controversat, în care susținea legalizarea consumului de canabis. Din acest motiv, aripa radicalp a Partidului Comunist din Rusia a cerut autorităților să îl aresteze.


Totuși, artistul a susținut în toamna anului  2010 un concert la Sankt Petersburg și un altul, la Moscova. Comuniștii le-au cerut autorităților să anuleze reprezentația artistului.
(foto: www.telegraph.co.uk.)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate