Romantic FM MENIU
Smokey Robinson
ARTIȘTI ROMANTICI

Smokey Robinson

1 Ianuarie
A fost membru al grupului The Miracles, alaturi de care a cantat pana in 1972. Din anul 1973 incepe cariera solo. Unul dintre primele hituri single in aceasta postura a fost cantecul "Sweet Harmony", un tribut adus grupului.
Data nasterii: 19 februarie 1940 
Origini: Detroit, Michigan, SUA
Cariera: cantaret, cantautor, producator
Website: smokeyrobinson.com
 

Numele sau este strans legat de cel al companiei Motown, fiind de altfel, unul dintre cei doi fondatori ai acesteia, alaturi de Berry Gordy Jnr. A fost, totodata, vicepresedinte al Companiei timp de douazeci si sapte de ani. Pentru renumita casa de discuri, artistul a inregistrat treizeci si sapte de hituri in Top 40, intre anii 1960 si 1987.
 
A fost membru al grupului The Miracles, alaturi de care a cantat pana in 1972. Din anul 1973 incepe cariera solo. Unul dintre primele hituri single in aceasta postura a fost cantecul  "Sweet Harmony", un tribut adus grupului.
 
In 1981, muzicianul a lansat "Being with you", un cantec de dragoste ce ajunge # 1 in Marea Britanie. Alte doua mari hituri , "Just To See Her" si "One Heartbeat", apar in 1987.
 
Dupa parerea unor critici, discul din 1999,  "Intimacy", reprezinta unul dintre momentele cele mai bune ale artistului.  Piesa "Easy To Love", inclusa pe album, este considerata o bijuterie inca nedescoperita de multi.

Ascultati-o chiar aici!
 
 
In 2004, muzicianul a lansat un LP de gospel, "Food for the Spirit", iar in 2009, "Time Flies When You're Having Fun", impreuna cu artisti precum India Arie, Carlos Santana si Joss Stone.

Este purtator de cuvant al "Great American Smokeuot",   zi in care fumatorii renunta la tigari, si a carei actiune are loc anual, cu o saptamana inainte de Ziua Recunostintei.
 
In 1988, artistul a fost inclus in Rock And Roll Hall Of Fame. Este unul dintre cei mai cunoscuti artisti din istoria muzicii internationale.

"Being with you" (1981) a fost o dubla lovitura, cantecul ajungand pe #1 in clasamentul US R&B, si locul 2 in Billboard Hot 100. In vara aceluiasi ani, cu acelasi cantec, Robinson ajungea pe prima pozitie si in topul UK unde a stationat timp de 2 saptamani, devenind primul succes ca artist solo.
 


"Just to See her", din 1987, ocupa #1 in clasamentul Adult Contemporary si ii aducea un premiu Grammy, un an mai tarziu, la categoria "Best Male R&B Vocal". Sa ne amintim impreuna si de acest succes!

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate