Romantic FM MENIU
Cântă o muzică plină de dragoste și este considerat un muzician de înaltă clasă.


Data nașterii: 19 februarie 1963
Origini: Paddington, Londra, UK
Cariera: cântăreț, compozitor
Website: seal.com

Se numără printre cei mai originali și fascinanți cântăreți și compozitori ai muzicii moderne.

S-a evidențiat pe scena house a Angliei, de care se desprinde la începutul anilor '90 când reușește să ajungă cel mai popular solist vocal englez al deceniului.


Primele materiale muzicale mai purtau amprentă house, însă până la jumătatea anilor '90 și-a creat un stil aparte, o combinație de soul, folk, pop, dance și rock ce i-a adus succesul atât pe bătranul continent cât și peste ocean.

În 1990, alături de Adamski, a lansat "Killer", ce a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie, devenind repede hit în cluburile de noapte. A urmat un contract cu ZTT Records și o carieră solo de succes. Albumul de debut s-a numit simplu, "Seal".

A experimentat mai multe stiluri muzicale diferite și le-a unit în stilul său unic, ce i-a încântat pe ascultători vreme de mulți ani. Secretul este numai de el știut.


A vândut mai mult de 15 milioane de albume și a câstigat atât "albumul anului", cât și "cântecul anului", în 1996, pentru "Kiss from a Rose". 

Piesa este inclusă pe coloana sonoră a filmului Batman Forever, fapt care l-a ajutat să-și promoveze cel de-al doilea album și să câștige 3 premii Grammy iîn 1996. Cântecul a fost  # 1 în US Billboard timp de 12 săptămâni.  "Crazy" și "Prayer for the Dying" se numără, de asemenea, printre hiturile de succes.

"Cântecele mele sunt ca niște copii, le iubesc pe toate. Le încurajez să crească, să ajungă la potențialul maxim și apoi le trimit în lume. Sunt în perioada de maximă creativitate a vieții mele și cred că asta se poate auzi pe acest album", spunea artistul la lansarea celui de-al cincilea album, "Live in Paris".

Iată-l cântând live o piesă a marelui James Brown, It's a Man's World! (foto: thegrio.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate