Romantic FM MENIU
Salvatore Adamo
ARTIȘTI ROMANTICI

Salvatore Adamo

1 Ianuarie
S-a născut la 1 noiembrie 1943, în Comiso, Sicilia (Italia).
În timpul școlii, a cântat în corul bisericesc și a învățat să cânte la chitară. 
 
Primul disc a apărut în 1962, în Belgia, după câștigarea unui concurs muzical în țara vecină, Franța. 

 
A fost influențat de poezia lui Victor Hugo și cântecele lui Jacques Prévert și Georges Brassens, dar și de canzonette. Primul succes important a venit un an mai târziu, cântecul fiind "Sans toi ma mie". 
 
În 1966, 25% din discurile muzicale vândute în Franța purtau semnătura lui Salvatore Adamo. 
 
A cântat în nouă limbi diferite, pe lângă franceză, preintre care germană, italiană, spaniolă. De altfel, a fost și este foarte apreciat în țări din America Latină. În Chile a fost distins cu premiul "Antorcha" (Făclia de aur și argint) la un festival muzical din Viña del Mar. La momentul acela, Adamo a fost nevoit să cânte în aceeași zi în trei spectacole care s-au ținut cu casa închisă.
 
Din 1993, este ambasador UNICEF pentru Belgia iar în 2001 a fost numit Cavaler de către Regele Albert II. (foto: www.francedimanche.fr)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate