Romantic FM MENIU
Vizioneză clipul aici!
Data nașterii: 10 ianuarie 1945 
Origini: Londra, Anglia
Carieră: cântăreț, cantautor
Website: RodStewart.com
 


Pe numele său adevărat Roderick David Stewart, artistul britanic a început să cocheteze cu muzica încă din adolescență, dar a devenit celebru către sfârșitul anilor '60, când a pornit colaborarea cu trupele The Jeff Beck Group și The Faces. 
 
A cântat și solo diferite genuri, de la rhythm'n'blues, la heavy metal, blues-rock sau punk rock. 

 
A avut 6 materiale discografice pe #1 în clasamentul albumelor, iar 31 dintre single-urile sale au ajuns în Top 10 în Regatul Unit. Totodată, 16 piese au ajuns în Top 10 peste ocean, în Statele Unite ale Americii, patru dintre acestea atingând chiar prima poziție în clasamentele de gen.

Este unul dintre cei mai mari rockeri ai anilor '70 și nu numai. Potrivit unui clasament alcătuit de publicația Q Magazine, Rod Stewart s-a situat pe poziția a 33-a în topul celor mai buni 100 de cântăreți din toate timpurile. 
 
În patru decenii de carieră a lansat peste 30 de discuri și a vândut 200 de milioane de albume. În anul 2006, artistul a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

 
În toamna anului  2009, cântărețul a lansat albumul "Soulbook", ce cuprinde cover-uri R&B.
Un an mai târziu, a revenit pe piață cu un alt material discografic ce poartă titlul "Fly Me to the Moon... The Great American Songbook Volume V" ce cuprinde melodii pop lansate în anii '60 -'70. (foto: www.rollingstone.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate