Romantic FM MENIU
Pink Martini
ARTIȘTI ROMANTICI

Pink Martini

1 Ianuarie
Genuri ca lounge, latino, jazz sau muzică clasică se regăsesc în repertoriul lor, combinate în manieră proprie.
Data apariției: 1994
Origini:Portland, Oregon, SUA
Cariera: lounge, jazz, clasica
Website: pinkmartini.com
 
Pink Martini este o orchestră cu un sound inovativ, formată din mai mulți muzicieni, ce îmbină influente variate, de la cuban - jazz și muzică de cameră până la marșuri braziliene și soundtrack-uri de filme "noir".


Genuri ca lounge, latino, jazz sau muzică clasică se regăsesc în repertoriul lor, combinate în manieră proprie.
 
Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele grupului, când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, vocea de aur de la  Pink Martini. Repetițiile din camera de cămin - ariile de Verdi și Puccini interpretate de Forbes și acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi. 
 
Prima piesă a formației, "Sympathique" ("Je ne veux pas travailler"), a devenit imediat hit în Franța și a dat numele primului album. Și-au făcut debutul european la Festivalul de Film de la Cannes, în 1998.

 
Până în anul 2003, trupa a mai susținut concerte în țări precum Spania, Portugalia, Belgia, Elveția, Monaco, Grecia, Turcia.

 
Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franța și pe cel de aur în Elveția, Grecia și Turcia. Peste 13 milioane de copii ale acestuia au fost vândute în întreaga lume.
 
Orchestra a ajuns până la Națiunile Unite. În toamna lui 2007, noul președinte al Adunării Generale a ONU, Srgjan Kerim, a comandat 30 de unități din cel de-al doilea album Pink Martini, "Hang on Little Tomato", lansat în 2004.

 
Fostul ministru de externe al Republicii Macedonia i-a descoperit pe celebrii muzicieni cu ocazia unui spectacol susținut de Pink Martini în Vancouver. Puternic impresionat de prestatia lor, Srgjan Kerim a comandat 30 de discuri pentru a le oferi colegilor politicieni in timpul intalnirilor sale oficiale.

 
"E cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodata!" declara atunci Thomas Lauderdale, adaugand ca se gandeste chiar sa faca o surpriza noilor fani, trimitand celor 192 reprezentanți ai țărilor membre ONU toate cele trei albume Pink Martini.
 
Succesul trupei se repetă în 2004, odată cu cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat pe bătrânul continent și peste ocean, deopotrivă, în Germania, Franta, Grecia, Turcia și Canada. În octombrie 2007, au concertat pentru prima dată și în România, la Sala Palatului, cu casa închisă!

 
"Splendor in the Grass" , din 2009, adună istoria și spiritul trupei, al colaborărilor la nivel mondial. Conține 9 cântece originale și 4 preluări, cu melodii în engleză, italiană, franceză și spaniolă. Printre cei cu care muzicienii au colaborat la acest album, se numără veterana artistă mexicana de ranchera - Chavela Vargas.

Au urmat Joy to the World (2010), A Retrospective (2010), 1969 (2011), Get Happy (2013), Dream a Little Dream (2014) și Je dis oui! (2016) (foto: www.billboard.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate