Romantic FM MENIU
Phil Collins
ARTIȘTI ROMANTICI

Phil Collins

1 Ianuarie
În 1970 muzicianul s-a alăturat trupei Genesis, care era în căutarea unui tobar. După ce a răspuns unui anunț găsit în ziarul Melody Maker, a rămas cu trupa timp de cinci ani.

S-a născut la 30 ianuarie 1951, în Londra, Anglia. Era de așteptat să-și înceapă cariera ca toboșar. La vârsta de 5 ani a primit cadou un set de tobe și acesta a fost începutul unei povești care aduce multă bucurie în inimile celor care-l ascultă pe Phil Collins. Văzându-l atât de interesat de muzică, unchiul artistului îi confecționează un set de tobe mai apropiate de cele adevărate pentru ca nepotul să-și poată aprofunda studiul.
 
"Nu sunt atât un vocal, cât un cântăreț la tobe", spunea Phil Collins într-un interviu mai vechi. Când liderul trupei, Peter Gabriel, și-a părăsit colegii, Collins a ajuns în fața microfonului, la jumătatea anilor '70. Inițial, făcuse doar backing vocals. 

 
În paralel cu activitatea trupei, Collins s-a dedicat și carierei solo. "Face Value", albumul său de debut solo, lansat în 1981, s-a vândut într-un timp record propulsându-l printre cei mai ceruți cântăreți ai momentului. Au urmat  "Hello I Must Be Going", "No Jacket Required" sau "... But Seriously", "Both Sides".

În 1996, Collins și-a anunțat plecarea din Genesis, după 26 de ani alături de trupă. A lansat apoi albume ca "Dance Into the Light" (1996), "Best Of" (1998), "A Hot Night In Paris" (1999). 

"You'll Be In My Heart", piesa scrisă de artist în 1999 pentru coloana sonoră a filmului de animație "Tarzan", i-a adus un Oscar, un Grammy și un Glob de Aur.În septembrie 2009, Collins aducea o veste tristă milioanelor de fani din întreaga lume, anunțând că nu va mai cânta niciodată la tobe, din cauza unei afecțiuni la coloană, dezvoltată în timp.

"După ce am cântat la tobe timp de 50 de ani, acum trebuie să mă opresc... Evident, sunt foarte trist din această cauză. O vertebră îmi strivește măduva spinării atunci când mă așez la tobe", mărturisea artistul. 
 
În toamna anului 2010 a lansat "Going Back", cel de-al optulea album de studio și, cel mai probabil, ultimul proiect al artistului.

Iată și clipul piesei care dă titlul acestui material! (foto: consequenceofsound.net)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate