Romantic FM MENIU
Paul McCartney
ARTIȘTI ROMANTICI

Paul McCartney

1 Ianuarie
Recunoscut drept un simbol al secolului XX, Paul McCartney este mentionat in Cartea Recordurilor ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii.
Data nasterii: 18 iunie 1942
Origini: Liverpool, Anglia
Cariera: muzician, cantautor, activist, producator
Website: paulmccartney.com
 
 
A format alaturi de John Lennon, George Harrison si Ringo Starr, trupa Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.
 
A inregistrat aproape 30 de single-uri ce au ajuns pe # 1 in clasamentele din Statele Unite, dintre care 20 interpretate de The Beatles, iar restul, fie alaturi de trupa Wings, fie ca artist solo. A produs circa 50 de piese de top Ten "mai multe decat oricare alt producator" si este recunoscut si ca interpret, pianist, chitarist, tobosar. 
 
Piesele scrise impreuna cu John Lenon sunt si astazi printre cele mai bune din muzica pop si rock. "Can't Buy Me Love", "Yesterday", "Hello Goodbye", "Hey Jude", si "Let It Be" sunt doar o mica parte dintre ele.
 

De-a lungul vremii a dovedit ca este interesat de toate genurile muzicale. Marturie stau incercarile, reusite, chiar si in privinta muzicii clasice. In 1991 a compus o opera clasica, intitulata "Liverpool Oratorio", iar in 2006 a lansat albumul clasic "Ecce Cor Meum"
 
In ultimii ani, muzicianul britanic a avut parte de o viata particulara destul de agitata, fiind obligat sa treaca printr-un divort, intens mediatizat, de modelul Heather Mills, care s-a dovedit a fi in cele din urma foarte costisitor pentru artist.
 
In iunie 2010, Sir Paul McCartney a fost distins cu prestigiosul premiu Gershwin, oferit de Biblioteca Congresului SUA, inmanat de presedintele Barack Obama, la Casa Alba. Premiul se acorda in fiecare an, incepand din 2007, in memoria compozitorul american George Gershwin si a fratelui sau Ira, care a fost textier.

Pe 9 februarie 2012, artistul a primit o stea pe celebrul bulevard  Walk of Fame din Hollywood, fiind ultimul membru al trupei The Beatles recompensat cu renumita distinctie. Are numarul 2.460.
 
Paul McCartney primise aceasta stea din partea Camerei de comert din Los Angeles in urma cu peste 10 ani, insa ceremonia de dezvelire a ei nu s-a organizat, din cauza programului foarte incarcat al cantaretului.

Iata-l cu prestatia de final din cadrul concertului pop-rock organizat recent la Londra pentru jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate