Romantic FM MENIU
Are o carieră de peste 50 de ani, timp în care a scris piese atât pentru el cât și pentru alți artiști.

Data nașterii: 13 martie 1939
Origini: Brooklyn, New York, SUA
Cariera: cântăreț, compozitor, producător
Website: neilsedaka.com

 
Este și pianist. Mama sa provenea dintr-o familie de evrei cu origini ruso-poloneze. Tatăl său, un șofer de taxi, era fiul unor emigranți turci evrei ( "Sedaka" este o variantă de la Tzedaka, ceea ce în ebraica ar însemna - în scopuri caritabile).

Neil Sedaka a demonstrat că are aptitudini muzicale încă din clasa a doua corală, iar la vremea aceea profesorul său a trimis acasă părinților o mică scrisoare în care le sugera ca fiul lor să ia lecții de pian, ceea ce s-a întamplat imediat.


A fost interesat de asemenea, de muzica populară, și, la 13 ani, un vecin l-a auzit cântând și i-a făcut cunoștință cu fiul său, un pasionat de poezie, Howard Greenfield.  Astfel s-a alcătuit tandemul și cei doi încep să scrie împreună.

Printre cele mai cunoscute hituri de la începutul carierei sale, care au ajuns în Billboard Hot 100, se numără: "The Diary" (#14, 1958), "Oh! Carol" (#9, 1959), "You Mean Everything to Me" (#17, 1960), "Calendar Girl" (#4, 1960), "Stairway to Heaven" (#9, 1960),"Run Samson Run" (top 30, 1960), "Little Devil" (#11, 1961), "Happy Birthday Sweet Sixteen" (#6, 1961), "Breaking Up Is Hard to Do" (#1, 1962) și "Next Door To An Angel" (#5, 1962).


Piesa "Oh, Carol" se referă la compatriotul său Brill Building și fosta prietenă, Carol King, cea care a răspuns la un moment dat cu replica "Oh, Neil!".


În anul 2009, Neil Sedaka a lansat în Marea Britanie un album cu multe dintre hiturile cunoscute, cu titlul "The Music Of My Life", material ce a apărut în 2010 și pe piața din Statele Unite.

În ciuda vârstei, artistul nu dă semne de oboseală, așa încât anul 2011 le-a adus fanilor din întreaga lume alte noutăți:  "Oh! Carol" and All the Early Classics (UK), I Must Be Dreaming (UK) și Where The Boys Are: The Music of Neil Sedaka and Howard Greenfield.
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate