Romantic FM MENIU
Nat King Cole
ARTIȘTI ROMANTICI

Nat King Cole

1 Ianuarie
Continuă să fie unul dintre cei mai bine vânduți artiști din întreaga lume. A primit de-a lungul timpului numeroase distincții, clasându-se adesea pe locul #1 în toate topurile.
17 martie 1919-15 februarie 1965
Origini:  Alabama, SUA
Carieră: cântăreț, compozitor, pianist
Website: natkingcole.com
 
 A câștigat aproape 30 de discuri de aur pentru hituri ca "Sweet Lorraine", "Too Young", "Mona Lisa" ori "Christmas Song", șase premii Grammy și tot atâtea nominalizări.
 
Piesa "Nature Boy" a fost # 1 din prima săptămână de la lansare, în anul 1948 fiind răsplatită cu discul de aur. În 1951, ajunge number one în topul pop cu piesa "Too Young".


În 1960, a obținut primul Grammy la categoria cel mai bun interpret din Topul primilor 40 de artiști din lume.
 
Printre trofeele care i-au fost acordate post-mortem se află și patru "Grammy Hall Of Fame" (premiu stabilit în 1973 pentru a onora îregistrările care au cel puțin 25 de ani vechime și care au semnificație calitativă sau istorică) pe care le obține în 1974, 1992, 1999 și 2000 pentru piesele "Unforgettable", "The Christmas Song", "Mona Lisa", "Nature Boy".

În anii '90 primește un alt premiu important: "Grammy Lifetime Achievement Award", distincție obținută de intrepreții care, în timpul carierei lor, au adus o contribuție impresionantă în domeniul creației artistice.


Artistul a fost inclus în "Alabama Music Hall of Fame", iar în 1997 s-a scris despre el în faimoasa revistă "DownBeat Jazz Hall of Fame".
 
Celebrul muzician a fost interesat și de actorie. A jucat în multe filme, dar cel mai adesea pentru a cânta. Primul rol a fost cel din pelicula "Cetățeanul Kane", în anul 1941. În 1958 a avut poate cel mai important rol din cariera de actor, acela de a-l interpreta pe muzicianul de blues W.C. Candy în filmul biografic "St. Louis Blues".
 
Filmul care a marcat sfârșitul activității sale actoricești s-a produs o dată cu rolul din "Night of the Quarter Moon", în 1959. Un an mai târziu, artistul și-a îndreptat atenția și către teatru. A reușit să dea naștere unui muzical destinat Broadway-ului.
Cântecele erau compuse de Dotty Wayne și Ray Rash, iar albumul realizat de Cole cu aceste piese, "Wild is Love", a devenit primul lui Top Ten LP.
 

Show-ul "I'm With You" s-a jucat din octombrie până în noiembrie 1960. Artistul a gândit un nou concept în ceea ce privește show-urile de pe Broadway, iar acesta s-a materializat  în producția "Sight and Sounds: The Merry World of Nat King Cole". (foto: news.allaboutjazz.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate