Romantic FM MENIU
Nanci Griffith
ARTIȘTI ROMANTICI

Nanci Griffith

1 Ianuarie
Albumul de debut, "There´s a Light Beyond These Woods", a fost lansat, local, la sfarsitul anilor ´70. Abia cel de-al treilea album, "In a Very Blue Moon", ajunge sa fie distribuit la nivel national, in 1985.
Data nasterii: 6 iulie 1953 
Origini: Austin, Texas
Cariera: cantareata
Website: nancigriffith.com
 

Munca ei este comparata adesea cu a celor care s-au lansat inaintea sa, nume mari de artiste, precum Joni Mitchell, Janis Ian sau Joan Baez.

A invatat sa cante la chitara urmarind un spectacol de televiziune pe postul PBS. Canta country, folk si ceea ce ea insasi numeste "folkabilly".

Albumul de debut, "There's a Light Beyond These Woods", a fost lansat, local, la sfarsitul anilor '70. Abia cel de-al treilea album, "In a Very Blue Moon", ajunge sa fie distribuit la nivel national, in 1985.
 

Un an mai tarziu, a format trupa The Blue Mountain Orchestra. De atunci artista a lansat mai mult de 15 discuri, a primit un premiu Grammy pentru cel mai bun album de folk contemporan, in 1994, "Other Voices, Other Rooms".

Este o prezenta constanta la festivalurile de folk si se bucura de popularitate considerabila in Irlanda, in mod special.

Piesa "It's A Hard Life (Wherever You Go)", al carei cideoclipil puteti vedea mai jos, face parte din albumul "The Dust Bowl Symphony", lansat de artista in anul 1999.  foto: masslive.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate