Romantic FM MENIU
Mireille Mathieu
ARTIȘTI ROMANTICI

Mireille Mathieu

1 Ianuarie
Mireille Mathieu
Data naşterii: 22 iulie 1946
Origini: Avignon, Franţa
Carieră: cantautoare
Website: www.mireillemathieu.com
 
 
Provine dintr-o familie numeroasă, cu 14 fraţi, posibilităţi materiale foarte reduse şi multe greutăţi familiale, motiv pentru care a fost nevoită să părăsească şcoala la vârsta de 13 ani şi să se angajeze într-o fabrică de hârtie, reuşind astfel să contribuie la creşterea bugetului familiei, iar mai târziu să-şi plătească orele de muzică. 
 
..."oarecum, încă de mică m-am simţit ca <Alba ca Zapada> care întreţinea gospodăria celor şapte pitici, am cântat la fiecare activitate casnică simţindu-mă astfel ca o adevărată zână! Am luat asta foarte în serios crezând că in realitate sunt chiar o zână", mărturisea artista.

 
Mireille Mathieu a debutat în 1964, în cadrul unui concurs muzical, "On chante dans mon quartier", din oraşul său natal, câştigând atunci marele premiu. 
 
Prima sa apariţie în faţa publicului a avut loc la vârsta de 4 ani, iar la televiziune, aceasta datează din 21 noiembrie 1965, în emisiunea "Télé-Dimanche". Managerul Johnny Stark (care s-a ocupat printre alţii de Johnny Hallyday, Yves Montand, Line Renauld) o descoperă şi îi propune să se ocupe de ea.
 
O lună mai târziu, avea să fie invitată să cânte la sala Olympia din Paris, alături de artista americană Dionne Warwick, în spectacolul "Sasha Show", prezentat de Sacha Distel.

 
Primul album, "En Direct de L'Olympia", a apărut în 1966, fiind şi primul succes înregistrat. De-a lungul carierei, artista a susţinut concerte pe tot globul, fiind aplaudată la scenă deschisă de milioane de spectatori. 
 
A înregistrat 1.200 de melodii în 11 limbi străine. A cântat alături de voci celebre, precum Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones, Dean Martin, Danny Kaye, Johnny Carson, Patrick Daffy, Paul Anka sau Demis Roussos. 


A susţinut spectacole pe marile scene ale lumii, printre care Olympia din Paris (de 8 ori), în Carnegie Hall, Universal Amphitheatre în Los Angeles, în Piata Rosie şi Place de la Concorde, Sport Place din Montreal, Palatul de Gheată din St. Petersburg.
 
Totodată, a cântat în faţa unor personaliţăti ca Papa Ioan Paul al-II-lea, Regina  Elizabeth a-II-a a Marii Britanii, în faţa regelui Marocolului şi a Şahul Persiei, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna 1968 din Grenoble. A fost prima cântăreaţă din vest care a urcat pe scenele din estul Europei, precum şi în Rusia şi China.


În 2014, artista a susținut o serie de spectacole pe scena sălii de concerte unde a debutat, Olympia, din Paris, pentru a  marca împlinirea a 50 de ani de carieră! A fost anul în care și admiratorii din țara noastră au avut ocazia să o vadă în concert la București. (surse: Mediafax, www.mireillemathieu.com, foto: www.mtv.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate