Romantic FM MENIU
Michael Jackson
ARTIȘTI ROMANTICI

Michael Jackson

1 Ianuarie
Piesa "We Are the World" a fost scrisă de Michael Jackson în colaborare cu Lionel Richie.Lansată în 1985 ca single, "We Are the World" a fost scrisă de Michael Jackson în colaborare cu Lionel Richie și produsă de Quincy Jones.
 
Primii doi au lucrat la versuri și linie melodică timp de o săptămână, în Hayvenhurst, casa familiei Jackson din Encino. 
 
Piesa s-a bucurat de un enorm succes, devenind cel mai repede vândut single din istoria single-urilor pop americane. S-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare, fiind unul dintre cele mai bine vândute 30 de single-uri din întreaga lume în toate timpurile. A câștigat de patru ori Discul de platină din partea Recording Industry Association of America.
 
Veniturile obținute din vânzarea piesei, a clipului, posterelor, tricourilor și cărților poștale dedicate acesteia s-au ridicat la peste 63 de milioane de dolari. 
 
Toate încasările din difuzare și vânzare au fost donate unei organizații non-profit - United Support of Artists for Africa (USA for Africa) - care lupta pentru eradicarea foametei din Africa, în special din Etiopia, unde aproape un milion de oameni au murit din cauza înfometării în perioada 1983-1985.
 
Artiștii care au participat la înregistrarea melodiei sunt Michael Jackson, Lionel Richie, Stevie Wonder, Paul Simon, Kenny Rogers, James Ingram, Tina Turner, Billy Joel, Diana Ross, Dionne Warwick, Willie Nelson, Al Jarreau, Bruce Springsteen, Kenny Loggins, Steve Perry, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Bob Dylan, Ray Charles.
 
Au mai participat, însă, pentru scurte pasaje de cor, soliștii Harry Belafonte, Lindsey Buckingham, Dan Aykroyd, Mario Cipollina, Johnny Colla, Sheila E., Bob Geldof, Bill Gibson, Chris Hayes, Sean Hopper, Jackie Jackson, La Toya Jackson, Marlon Jackson, Randy Jackson, Tito Jackson, Waylon Jennings, Bette Midler, John Oates, Jeffrey Osborne, The Pointer Sisters și Smokey Robinson. (foto: media.photobucket.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate