Romantic FM MENIU
Michael Bolton
ARTIȘTI ROMANTICI

Michael Bolton

1 Ianuarie
În 1953, în orașul New Haven din Connecticut, în familia Bolotin apărea Michael.
Drumul spre succes a fost lung pentru cel ce avea să devina Michael Bolton, celebru cântăreț de balade rock. Însă toate problemele aveau să ia sfârsit când artistul avea să ajungă "pe picioarele lui". 
 
În anii '70, Michael colaborează cu trupa de hard-rock Black Jack, iar la începutul anilor '80 dă startul compozițiilor pentru Pointer Sisters, Laura Branigan, Cher sau Kiss. Abia în '87 Michael Bolton are cu adevărat succes cu LP-ul The Hunger. 
 
Michael Bolton a început să-și folosească acest nume de scenă din 1983. Ca solist, primul lui cântec ce a intrat în Top Twenty a fost balada soul de pe albumul "The Hunger" intitulată "That's What Love Is All About", în '87.


Din acest moment, Bolton a lansat o serie de hituri soul, printre care "How Am I Supposed To Live Without You" și "How Can We Be Lovers", în '90, ca și succesele "Love Is A Wonderful Thing" sau "Time, Love and Tenderness", din '91. 


Din 1987, Bolton a lansat o serie de hituri soul, printre care "How Am I Supposed To Live Without You" si "How Can We Be Lovers", în '90, apoi, aveau să urmeze succesele "Love Is A Wonderful Thing" sau "Time, Love and Tenderness", din '91. 

Michael Bolton s-a bucurat de o scurtă dar neașteptată colaborare cu Bob Dylan. La mijlocul anilor '90, cariera lui ajunsese la apogeu. În '95, revine cu un single, "Can I Touch You... There ?" și un album Greatest hits.


În 1989, "How Am I Supposed To Live Without You" ajunge pe locul 1 în topul Bilboard, fiind urmat în '91 de "When A Man Loves A Woman".
 
În '91, piesa "Love Is A Wonderful Thing" ajunge pe locul 4 și îi aduce lui Michael Bolton necazuri. În urma procesului de plagiat intentat de formația The Isley Brothers, tribunalul hotărăște ca 65% din drepturile de autor obținute de Michael Bolton pentru acest cântec se cuvin reclamanților. Procesul nu știrbește din popularitatea romanticului cântăreț cu plete blonde. La mijlocul anilor '90, cariera lui ajunsese la apogeu. (foto: muzul.com)

ÎNAPOISUS