Romantic FM MENIU
Alaturi de grupul Jefferson Starship a inregistrat, in anii ´70, hituri ca "Miracles," "With Your Love," "Count on Me" sau "Runaway", iar in 2008, 2 piese incluse pe cel mai recent album al grupului, intitulat
Data nasterii: 30 ianuarie 1943 
Origini: Cincinnati, Ohio
Cariera: muzician, cantaret, compozitor
Website: martybalin.net
 
 
Muzicianul este mai bine cunoscut ca fondator si unul dintre liderii  vocali ai grupului Jefferson Airplane, trupa de rock psihedelic de pionierat din San Francisco. Succesoarele grupului au fost Jefferson Starship si mai apoi, Starship. A colaborat cu ambele, precum si cu trupa KBC Band.
 
In copilarie, a avut usoare probleme de autism cu care s-a luptat si mai tarziu, la varsta maturitatii. Dar a cantat de cand se stie, mai bine zis, de cand isi aminteste. Mama sa ii spunea ca incepuse sa fluiere inaite de a putea vorbi.
 
A fost folkist, asa cum a fost un hippie, rocker, si, un visator ale carui vise, uneori, s-au adeverit.
 
Alaturi de grupul Jefferson Starship a inregistrat, in anii '70, hituri ca "Miracles," "With Your Love," "Count on Me" sau "Runaway", iar in 2008, 2 piese incluse pe cel mai recent album al grupului, intitulat "Jefferson's Tree of Liberty".
 
Primul album solo a fost lansat in anul 1981 si cuprinde 2 cantece care au ajuns in Top 40: "Hearts" - una dintre cele mai frumoase balade ale deceniului - si "Atlanta Lady". 

 

A continuat munca alaturi de Jefferson Starship dar a si realizat 12 albume solo. In ultimii doi ani si-a petrecut timpul in studio, alaturi de vechi colaboratori, lucrand pentru cel mai recent material discografic, "The Witcher", lansat in anul 2011. 
 
Marty Balin se dedica si actiunilor caritabile. Una dintre cele mai recente a fost pornita la inceputul anului 2010 si a fost dedicata strangerii de fonduri pentru deschiderea unui centru de tratare a copiilor cu probleme de autism, "Rock For Autism 2010".  Este totodata, un pictor realizat, lucrarile sale fac parte din arta noului mileniu, picturile fiind expuse la diferite galerii de arta.

Iata-l alaturi de grupul Jefferson Starship, cu succesul din 1978, "Count On Me"! foto: garycape.com 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate