Romantic FM MENIU
A fost un talentat clarinetist si pianist. A inceput sa cante la clarinet intr-un grup de jazz, la Bologna, pentru ca in 1962 sa se alature formatiei "I Flipper", cu care a debutat pe scena, la Torino.
4 martie 1943 - 1 martie 2012

Origini: Bologna, Italia 

Cariera: cantaret, compozitor, muzician

Website: luciodalla.it
 
 A fost si un talentat clarinetist si pianist. A inceput sa cante la clarinet intr-un grup de jazz, la Bologna, pentru ca in 1962 sa se alature formatiei "I Flipper", cu care a debutat pe scena, la Torino. Directorul casei de discuri RCA, Gino Paoli, l-a convins sa inceapa o cariera solo. 
 


Primul single a aparut in 1964. A creat apoi grupul "Idoli", cu care a lansat primul album, intitulat "1999". Se intampla in anul 1966.
 


In 1971, a participat la Festivalul de la San Remo cu piesa "4/3/1943", devenind si primul mare hit al artistului. In 1973 incepe colaborarea cu Roberto Roversi, poet din Bologna. Au lucrat impreuna timp de patru ani. Neintelegerile cu acesta l-au determinat pe Dalla sa lucreze singur, devenind autorul compozitor al cantecelor sale. 

 


Hotararea muzicianului s-a dovedit a fi cat se poate de inspirata. In 1979, albumul "Lucio Dalla" s-a vandut in peste un milion de exemplare, iar turneul "Banana Republic" a avut un mare succes. 
 


Lucio Dalla a scris pentru Luciano Pavarotti cantecul "Caruso", omagiindu-l astfel pe marele Enrico Caruso. Piesa a inregistrat un imens succes, fiind vanduta in peste 9 milioane de exemplare. 
 

A mai compus muzica de film pentru Mario Monicelli, Carlo Verdone si Michele Placido.
 


S-a stins din viata in urma unui infarct la varsta de 68 de ani, in noaptea de 29 februarie spre 1 martie 2012. Se afla la Montreux (Elvetia) pentru o serie de concerte.

Iata, aici, videoclipul cantecului "Canzone", piesa ce face parte din albumul "Work in Progress" aparut in noiembrie 2010. Un an mai tarziu, artistul a lansat ultimul album din cariera, "Questo e amore".

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate