Romantic FM MENIU
Lionel Richie
ARTIȘTI ROMANTICI

Lionel Richie

1 Ianuarie
La jumatatea anilor ´60 a format mai multe grupuri de R&B, iar catre sfarsitul acestei perioade a devenit vocalistul si saxofonistul trupei The Commodores. Grupul ajunge unul dintre cele mai populare in America anilor ´70, iar Richie este vin
Data nasterii: 20 iunie 1949 (65 ani)
Origini: Tuskegee, Alabama, SUA
Cariera: cantaret, cantautor, instrumentist, producator
Website: lionelrichie.com
 
 

La jumatatea anilor '60 a format mai multe grupuri de R&B, iar catre sfarsitul acestei perioade a devenit vocalistul si saxofonistul trupei The Commodores.
  
Grupul ajunge unul dintre cele mai populare in America anilor '70, iar Richie este vinovatul pentru scrierea multora dintre cantecele care aveau sa devina mari hituri, specializandu-se pe stilul romantic, balade. "Easy", "Three Times A Lady", "Still" sunt cateva dintre ele.
  
Se remarca cel mai bine dintre membrii grupului, datorita calitatilor vocale. 

 

La sfarsitul anilor '70, a inceput sa scrie si pentru alti artisti. Piesa "Lady", cantata de Kenny Rogers, ajunsa # 1 in 1980, a fost scrisa de Richie. Tot el a produs si "Share Your Love" in anul urmator.
 
In 1981, a realizat un duet cu Diana Ross, cu piesa din coloana sonora a filmului "Endless Love", ajunsa in topurile din Marea Britanie si Statele Unite si devenita unul dintre cele mai mari hituri ale casei Mottown.
  
Succesul inregistrat cu acest cantec a reprezentat momentul in care artistul se hotaraste sa porneasca intr-o cariera solo.
 
Au urmat multe succese, premii Grammy si colaborari de exceptie. Una dintre acestea a fost colaborarea cu Michael Jackson la realizarea hitului "We Are The World".A scris si lansat piesa "Say You, Say Me", pentru coloana sonora a filmului White Nights, castigand un premiu Oscar. In acea perioada, unii critici l-au numit "the black Barry Manilow". 

Palmaresul sau cuprinde, pe langa premiul Oscar, un Glob de Aur, cinci premii Grammy si un Crystal, acordat pentru umanitate. 

In aproape 30 de ani de cariera, a vandut peste 100 de milioane de albume. foto: picgifs.com

ÎNAPOISUS