Romantic FM MENIU
Dupa "Laleh", a lansat alte trei discuri de studio, toate produse si scrise de ea insasi. "Prinsessor" (2006), "Me and Simon" (2009) si "Sjung", cel mai recent album, aparut pe 25 ianuarie 2012.
Data nasterii: 10 iunie 1982 
Origini: Gothenburg, Västergötland, Suedia
Cariera: cantareata, cantautoare, pianista, actrita
Website: laleh.se
 
 
Laleh Pourkarin, Laleh pe numele de scena, si-a facut debutul in lumea artistica in calitate de actrita. Dupa o scurta cariera, a intrat in industria muzicala, in 2005. In vara acelui an, lansa albumul de debut, "Laleh", ce avea sa devina No. 1 in Suedia si cel mai vandut disc al anului.
 
"Live Tomorrow", cel de-al treilea single al acestui material, a fost nominalizat la premiile "P3 Guld", categoria "cantecul anului" (premiile se acorda incepand din anul 2003 de catre postul de radio suedez P3 Sveriges, pentru artistii din muzica pop, rock sau hip hop). Piesa a devenit un mare hit odata cu promovarea la posturile de radio suedeze si a reusit sa surclaseze piese precum "You're Beautiful", a lui James Blunt.


 
In anul aparitiei albumului, artista castiga trei premii Grammy, echivalentele Grammy-urilor americane in Suedia, pentru categoriile "Artist of the Year", "New Artist of the Year" si "Producer of the Year".

Dupa "Laleh", a lansat  alte trei discuri de studio, toate produse si scrise de ea insasi. "Prinsessor" (2006), "Me and Simon" (2009) si "Sjung", cel mai recent album, aparut pe 25 ianuarie 2012.

Performantele ii sunt laudate si apreciate atit de critici cat si de publicul larg. Canta in limbile engleza si suedeza, dar si in persana, limba materna a parintilor sai, care sunt iranieni. Ii plac pianul si chitara, dar stie sa cante si la saxofon sau percutie. Indrageste orice gen de muzica, insa face o mare pasiune pentru folk, jaz si rhythm & blues.

"Big city love" este cel de-al doilea single al albumului "Simon Says". Iata, aici, si videoclipul acestuia! Ce parere aveti?

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate