Romantic FM MENIU
Kenny Rogers
ARTIȘTI ROMANTICI

Kenny Rogers

1 Ianuarie
Primul mare hit a venit la jumătatea anilor ´60, perioadă în care cânta alături de grupul "New Christy Minstrels", și mai apoi cu popularul, pe vremea aceea, "The First Edition".

Data nașterii: 21 august 1938 
Origini: Houston, Texas, SUA
Carieră: cântăreț, cantautor, actor
Website: kennyrogers.com

În primăvara anului 2010, artistul a sărbătorit 50 de ani de carieră în muzică, printr-un show tv la Nashville, spectacol pe care a vrut să-l numească "Kenny Rogers: primii 50 de ani".

A fost primul membru al familiei sale care a absolvit liceul. La vârsta de 19 ani, înregistrează "That Crazy Feeling", la o casă de discuri minoră din Houston. 

Primul mare hit a venit la jumătatea anilor '60, perioadă în care cânta alături de grupul "New Christy Minstrels" și, mai apoi, cu popularul, pe vremea aceea, "The First Edition". Cântecul cu pricina era ''Ruby, Don't Take Your Love to Town", ce ajunge pe locul 6 în clasamentele americane.Mai apoi, hiturile de succes au fost "Something's Burning", "Just Dropped In", "Tell It All Brother" și "Reuben James".

A vândut peste 125 de milioane de albume și a câștigat numeroase premii, inclusiv 3 Gremmy-uri, 5 Country Music Association, 18 America Music, 8 premii Academy of Country Music și 11 People's Choice.

Mai puțin vizibil în ultimii ani, Rogers nu a renunțat totuși la munca pe care o face de mai bine de o jumătate de secol. În 1999, muzicianul a lansat albumul "She Rides Wild Horses", care atinge poziția a șasea în clasamentele country, cea mai bună din ultimii 15 ani. Single-ul "Buy Me a Rose" a ajuns în schimb pe #1. În toamna anului 2012, artistul a lansat cartea " Luck or Something Like it: A Memoir", despre suișurile și coborâșurile întâmpinate de-a lungul carierei sale.

Anul acesta, marele solist country va trage cortina printr-un concert de adio. Potrivit unui interviu acordat de veteranul cântăreț revistei Rolling Stones, concertul de adio "All In for the Gambler: Kenny Rogers' Farewell Concert Celebration" se va întâmpla după mai bine de șase decenii de carieră, la 25 octombrie 2017.

 
"Mobilitatea mea a devenit un lucru ciudat și nu îmi place să ies pe scenă și să-mi cer scuze (...). Am avut o viață frumoasă, nu mă pot plânge, dar cred că a sosit timpul să mă opresc", a mărturisit Rogers. 
 
Concertul, care va avea loc la Bridgestone Arena din Nashville, va fi transmis la televiziune, iar artistul va cânta în duet cu Dolly Parton, pentru prima dată după zece ani. Cei doi vor interpreta piesa "Islands in the Stream".

 
Biletele vor fi puse în vânzare la 21 iulie 2017, dată la care va și începe turneul de adio ce cuprinde 18 concerte susținute de solist în SUA alături de alți artiști, precum Little Big Town, Jamey Johnson, Elle King și Alison Krauss. (foto: www.beeherald.com)
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate