Romantic FM MENIU
Jon Bon Jovi
ARTIȘTI ROMANTICI

Jon Bon Jovi

1 Ianuarie
A fost ales de revista People (SUA) între primii 50 cei mai frumoși oameni din lume în 1996, iar în anul 2000, aceeași revistă l-a desemnat cel mai sexy star rock.

Data nașterii: 2 martie 1962
Origini: Perth Amboy, New Jersey
Carieră: cântăreț, chitarist, actor, compozitor
Website: bonjovi.com
 
Numele adevărat este John Francis Bongiovi Jr. Este lider și fondator al trupei Bon Jovi, alături de care a lansat 11 albume de studio, vândute în peste 120 de milioane de exemplare.  
 
A câștigat numeroase premii, inclusiv un Glob de Aur și a primit o nominalizare la premiile Oscar, pentru hitul "Blaze of Glory".

 
A fost ales de revista People (SUA) între primii 50 cei mai frumoși oameni din lume în 1996, iar în anul 2000, aceeași revistă l-a desemnat cel mai sexy star rock. A fost audiat pentru rolul lui Ashe din "The Crow: City of Angels" (1996), dar a pierdut în favoarea actorului francez Vincent Perez.
 
Cântecul "August 7", inclus pe albumul solo "Destination Anywhere", a fost dedicat fiicei prietenului și managerului său, Paul Korzilius, care a murit la vârsta de 6 ani pe data de 7 august 1996, în circumstanțe misterioase.
 
Îi place să poarte blugi și cămăși și este mare iubitor de filme. Știai că iubește să facă sport și să dedice o bună parte din timpul său prețios, familiei?
 
Trupa sa, "Bon Jovi", a devenit cunoscută după ce a câștigat un concurs organizat de un post de radio din New York, la începutul anilor '80. Cântecul câștigător a fost "Runaway".
 

Albumul "Have a Nice Day" (2005) a debutat pe locul  # 1 în Australia, Olanda, Austria, Germania și Canada, cu cele mai mari vânzări într-o singură săptămână din cariera trupei. "Lost Highway" a reușit să depășească aceste vânzări, intrând direct pe primul loc în topul Billboard.
 
Deși a recunoscut că "nu a fost tocmai un sfânt" de-a lungul celor 18 ani de căsătorie cu Dorothea Hurley, artistul declara la un moment dat că soția lui a fost cea care l-a ajutat să păstreze decența. Au împreună patru copii.
 
În noiembrie 2009, a lansat  "The Circle",  alături de trupa care l-a făcut celebru, Bon Jovi. Iată-i cu "We Weren't Born To Follow", primul single de pe acest album. Cântecul a fost scris și co-produs de Jon Bon Jovi și Richie Sambora.Au urmat "What About Now" (2013) și "This House Is Not for Sale" (2016), cele mai noi materiale de studio înregistrate de renumita trupă. Primul extras pe single este chiar piesa de titlu, pentru care fanii s-au bucurat și de un videoclip. (foto: www.thesquander.com)
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate