Romantic FM MENIU
John Travolta
ARTIȘTI ROMANTICI

John Travolta

1 Ianuarie
Data nașterii: 18 februarie 1954
Origini: New Jersey, SUA
Cariera: actor, cântăreț, dansator
Website: travolta.com

Are origini italiene și irlandeze, căci tatăl său a fost a doua generație de italieni americani, iar mama sa avea origini irlandeze. A devenit cunoscut în anii '70, dupî apariția în serialul de televiziune "Welcome Back, Kotter" și, mai apoi, în succesele de box office "Saturday Night Fever" și "Grease".


Cariera sa ajunge într-un alt moment favorabil în anii '90, odată cu rolul din "Pulp Fiction", urmat de alte filme ca "Face/Off", "Ladder 49" și "Wild Hogs".

A primit două nominalizări la premiile Oscar pentru cel mai bun actor, în rolurile din "Saturday Night Fever" și "Pulp Fiction". A câștigat un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un muzical sau comedie, pentru rolul din filmul "Get Shorty".

Provenind dintr-o familie romano-catolică, Travolta a crescut într-un cartier irlandezo-american, iar cultura a fost una predominant irlandeză.

Imaginea chipeșului Tony Manero sau cea a lui Danny Zuko s-au numărat printre cele mai de succes ale acelui deceniu și i-au adus statutul de vedetă internațională.

La vârsta de 24 de ani, Travolta devenea unul dintre cei mai tineri artiști nominalizați vreodată la premiile Oscar pentru cel mai bun actor.  

Iată-l, aici, într-un videoclip alături de Miley Cyrus! (Foto: www.beamovieextra.com)


 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate