Romantic FM MENIU
John Travolta
ARTIȘTI ROMANTICI

John Travolta

1 Ianuarie
A devenit cunoscut in anii ´70, dupa aparitia in serialul de televiziune "Welcome Back, Kotter" si, mai apoi, in succesele de box office "Saturday Night Fever" si "Grease". Data nasterii: 18 februarie 1954 
Origini: New Jersey, SUA
Cariera: actor, cantaret, dansator
Website: travolta.com


Are origini italiene si irlandeze, caci tatal sau a fost a doua generatie de italieni americani, iar mama sa avea origini irlandeze.A devenit cunoscut in anii '70, dupa aparitia in serialul de televiziune "Welcome Back, Kotter" si, mai apoi, in succesele de box office "Saturday Night Fever" si "Grease".Cariera sa ajunge intr-un alt moment favorabil in anii '90, odata cu rolul din Pulp Fiction, urmat de alte filme ca Face/Off, Ladder 49 si Wild Hogs.

A primit 2 nominalizari la premiile Oscar pentru cel mai bun actor, in rolurile din Saturday Night Fever si Pulp Fiction. A castigat un Glob de Aur pentru cel mai bun actor intr-un  muzical sau comedie, in filmul Get Shorty.

Provenind dintr-o familie romano catolica, Travolta a crescut intr-un cartier irlandezo-american, iar cultura a fost una predominant irlandeza.

Imaginea chipesului Tony Manero sau cea a lui Danny Zuko, din "Saturday Nicht Fever", respectiv "Grease", s-au numarat printre cele mai de succes ale acelui deceniu si i-au adus statutul de vedeta internationala.

La varsta de 24 de ani, Travolta devenea unul dintre cei mai tineri artisti nominalizati vreodata la premiile Oscar pentru cel mai bun actor.  

Iata-l, aici, intr-un clip din 2008, alaturi de Miley Cyrus!


 

ÎNAPOISUS