Romantic FM MENIU
John Travolta
ARTIȘTI ROMANTICI

John Travolta

1 Ianuarie
A devenit cunoscut în anii ´70, după apariția în serialul de televiziune "Welcome Back, Kotter" și, mai apoi, în succesele de box office "Saturday Night Fever" și "Grease". Data nașterii: 18 februarie 1954 
Origini: New Jersey, SUA
Cariera: actor, cântăreț, dansator
Website: travolta.com

Are origini italiene și irlandeze, căci tatăl său a fost a doua generație de italieni americani, iar mama sa avea origini irlandeze. A devenit cunoscut în anii '70, dupî apariția în serialul de televiziune "Welcome Back, Kotter" și, mai apoi, în succesele de box office "Saturday Night Fever" și "Grease".Cariera sa ajunge într-un alt moment favorabil în anii '90, odată cu rolul din "Pulp Fiction", urmat de alte filme ca "Face/Off", "Ladder 49" și "Wild Hogs".

A primit două nominalizări la premiile Oscar pentru cel mai bun actor, în rolurile din "Saturday Night Fever" și "Pulp Fiction". A câștigat un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un muzical sau comedie, pentru rolul din filmul "Get Shorty".

Provenind dintr-o familie romano-catolică, Travolta a crescut într-un cartier irlandezo-american, iar cultura a fost una predominant irlandeză.

Imaginea chipeșului Tony Manero sau cea a lui Danny Zuko s-au numărat printre cele mai de succes ale acelui deceniu și i-au adus statutul de vedetă internațională.

La vârsta de 24 de ani, Travolta devenea unul dintre cei mai tineri artiști nominalizați vreodată la premiile Oscar pentru cel mai bun actor.  

Iată-l, aici, într-un videoclip alături de Miley Cyrus!


 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate