Romantic FM MENIU
A devenit faimos la inceputul anilor ´80, odata cu rolul Leonard "Oz" Osbourne, din spectacolul de televiziune Auf Wiedersehen Pet. A lucrat cu Madonna si Antonio Banderas in "Alan Parker´s Evita" (1996). Piesa "The Fl

Data nasterii: 16 martie 1954 
Origini: Benton, Anglia
Cariera: actor, cantaret
Website: nme.com/artists/jimmy-nail

 

A devenit faimos la inceputul anilor '80, odata cu rolul Leonard "Oz" Osbourne, din spectacolul de televiziune Auf Wiedersehen Pet, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de experienta in domeniu.

A lucrat cu Madonna si Antonio Banderas in "Alan Parker's Evita" (1996). Piesa "The Flame Still Burns", compusa de artist pentru filmul "Still Crazy", a fost nominalizat la Globul de Aur, pentru Best Original Song.

La sfarsitul anilor '90 incepe sa lucreze la Auf Wiedersehen, de data aceasta pentru BBC. Seria a fost filmata in 2001 si difuzata in 2002, cu cifre impresionante de audienta. Serialul a fost vizionat de asemenea, in Cuba si Thailanda (aici atragand peste sapte milioane de telespactatori).


Albumul "Crocodile Shoes", lansat in 1994, s-a vandut in peste un milion de exemplare. In anul 2001 a produs un album de cover-uri, "Ten Great Songs and an OK Voice", ce contine versiuni foarte diferite ale unor hituri precum "Walking on the Moon" (The Police), "Something" (Harrison) si "Overjoyed" (Wonder).

Eforturile sale i-au adus cinci nominalizari la premiile BAFTA (trei pentru "A.W.P", una pentru seria "Spender" si una pentru "Crocodile Shoes"), precum si o nominalizare Ivor Novello, pentru "Ain't No Doubt".

In 2004, artistul a dat in judecata publicatia News of the World pentru calomnie, avand castig de cauza si primind ulterior, depagubiri de 30.000 de lire sterline. Un an mai tarziu a lansat  "A Northern Soul", o autobiografie publicata in Marea Britanie de Penguin Books. 


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate