Romantic FM MENIU
Data nașterii: 16 martie 1954
Origini: Forest Hall, Newcastle upon Tyne, Northumberland, Anglia
Cariera: actor, cântăreț
Website: nme.com/artists/jimmy-nail


A devenit faimos la începutul anilor '80, odată cu rolul Leonard "Oz" Osbourne, din spectacolul de televiziune "Auf Wiedersehen Pet", în ciuda faptului că nu avea niciun fel de experiență în domeniu.
 
A lucrat cu Madonna și Antonio Banderas în "Alan Parker's Evita" (1996). Piesa "The Flame Still Burns", compusă de artist pentru filmul "Still Crazy", a fost nominalizată la Globul de Aur, pentru categoria "Best Original Song".

 
La sfârșitul anilor '90 începe să lucreze la "Auf Wiedersehen", de data aceasta pentru BBC. Seria a fost filmată în 2001 și difuzată în 2002, cu cifre impresionante de audiență. Serialul a fost vizionat de asemenea, în Cuba și Thailanda (aici atrăgând peste șapte milioane de telespactatori).
 
Albumul "Crocodile Shoes", lansat în 1994, s-a vândut în peste un milion de exemplare.


În anul 2001, artistul a produs un album de cover-uri, "Ten Great Songs and an OK Voice", ce cuprinde versiuni foarte diferite ale unor hituri precum "Walking on the Moon" (The Police), "Something" (George Harrison) și "Overjoyed" (Stevie Wonder).
 
Eforturile sale i-au adus cinci nominalizări la premiile BAFTA (trei pentru "A.W.P", una pentru seria "Spender" și una pentru "Crocodile Shoes"), precum și o nominalizare Ivor Novello, pentru "Ain't No Doubt". Piesa a ajuns pe prima poziție în topul britanic de single-uri în anul 1992.

 
In 2004, artistul a dat în judecată publicația News of the World pentru calomnie, având câștig de cauză și primind ulterior, despăgubiri de 30.000 de lire sterline. Un an mai târziu a lansat  autobiografia "A Northern Soul". (Foto: www.pennyblackmusic.co.uk)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate