Romantic FM MENIU
Artistul detine "Order of Merit", cea mai inalta distinctie acordata de tara sa natala, Jamaica. A contribuit in mare masura la raspandirea stilului reggae la nivel international, prin performantele sale in filmul devenit reper, "The Harder

Data nasterii: 1 aprilie 1948 
Origini: Sf. James, Jamaica
Cariera: cantaret, chitarist, actor
Website: jimmycliff.com

Artistul detine "Order of Merit", cea mai inalta distinctie acordata de tara sa natala, Jamaica, acoo unde cantaretul reggae sta alaturi de legendele Bob Marley si Peter Tosh.

In anul 2010 a primit si binemeritatul loc in Rock and Roll Hall of Fame.  Anul a fost marcat si de lansarea unui nou album, "Existence", precum si de efectuarea primului mare turneu in SUA din ultimii cinci ani.

A avut o mare influenta asupra unor nume precum Grateful Dead si Keith Richards. A contribuit in mare masura la raspandirea stilului reggae la nivel international, prin performantele sale in filmul devenit reper, "The Harder They Come", din 1972.Una dintre primele compozitii ajunse in fruntea topurilor jamaicane s-a numit Hurricane Hattie.  Are mai multe hituri pop combinate cu influente din stilul ska. Si-a extins abordarea muzicala, ajungand sa includa acorduri reggae in soul si rhythm and blues. 

Pana la sfarsitul anilor '60, artistul a fost favorit in America de Sud, castigand si un premiu la un festival din Brazilia, cu piesa "Waterfall".

Totodata, albumul "Wonderful World, Beautiful People" din 1970, devine faimos in intreaga lume; este realizarea care-l determina si pe cantaretul Paul Simon sa investigheze stilul reggae.

A ramas extrem de popular in Africa si America de Sud. 


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate