Romantic FM MENIU
Până să dea lovitura în muzică, James Hillier Blount a studiat Ingineria, sperând că va ajunge să piloteze avioane. Data nașterii: 22 februarie 1974 
Origini: Tidworth, Wiltshire, Anglia
Carieră: cantaret, cantautor, muzician
Website: jamesblunt.com


A fost ofițer în Life Guards, un regiment de cavalerie al armatei britanice, s-a înrolat din oficiu în armată și a servit în cadrul NATO în războiul din Kosovo (1999).
 
Hit-urile "You're Beautiful" și "Goodbye My Lover" l-au făcut celebru în întreaga lume și l-au adus în fruntea clasamentelor muzicale.


Albumul care include aceste succese, "Back to Bedlam", a fost lansat în Marea Britanie în toamna anului 2004, a ajuns pe # 1 în UK Albums Chart în vara anului 2005 și a ocupat primele 5 poziții ale clasamentelor în multe țări din Europa. A ocupat locul 2 în Billboard 200 în SUA. Discul s-a vândut în peste 11 milioane de copii în lume și a primit de 10 ori platină în Anglia.

A primit două trofee în cadrul Premiilor Industriei Muzicale Britanice, pentru cel mai bun artist britanic și pentru cel mai bun material pop. A obțnut, de asemenea, două premii MTV Video Music, două trofee Ivor Novello și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Grammy.

De la debutul din 2005, Blunt a mai lansat două albume de studio, "All the Lost Souls" (2007), "Some Kind of Troubles" (2010) și "Moon Landing" (2013). (foto: MTV.com)

Iată, mai jos, primele extrase pe single de pe ultimele două materiale discografice!

ÎNAPOISUS