Romantic FM MENIU
Harry Belafonte
ARTIȘTI ROMANTICI

Harry Belafonte

1 Ianuarie
A început nebunia calypso cu un șir lung de hituri, iar cel de-al treilea album, intitulat chiar "Calypso", devine primul din istorie care se vinde în peste 1 milion de exemplare.

Data nașterii: 1 martie 1927 
Origini: New York, SUA
Carieră: cântăret, actor, activist
Website: belafonte-asiteofsites.com

Este fiul unor emigranți din Caraibe, a crescut pe străzile din Harlem și Jamaica. A renunțat la liceu pentru a se înrola în marina militară. A servit în cel de-Al Doilea Război Mondial, după care se întoarce la New York și începe cu succes cariera de actor și cântăreț.

 
Odată cu ascensiunea sa se implică tot mai mult în Mișcarea pentru Drepturile Civile. În anul 1956 s-a întâlnit cu Dr. Martin Luther King. Cei doi devin repede buni prieteni. A dat bani pentru a-l salva pe King din închisoare și a trimis, de asemenea, mii de dolari pentru eliberarea altor protestatari închiși.

În anul 1980 a ajutat la derularea proiectului "We Are the World", în urma căruia s-au strâns zeci de milioane de dolari pentru combaterea foametei din Etiopia.

Ca vechi activist anti-apartheid, Belafonte l-a găzduit pe fostul prședinte sud-african Nelson Mandela pe perioada vizitei sale în Statele Unite.
 
 
În anul 1987 artistul a fost numit Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF.

A fost multă vreme un critic al politicii externe a SUA, cerând să se pună capăt embargoului împotriva Cubei. S-a opus de asemenea, politicilor de război și opresiunii globale.
 

În anul 2004, Global Exchange, asociație pentru drepturile omului din San Francisco, i-a acordat artistului premiul "Human Rights". În discursul de acceptare, Belafonte a vorbit despre rasism, săracie, alegeri, război și rezistență.

I se mai spune "King of Calypso", fiind artistul care a răspândit  cel mai bine stilul muzical calypso, specific în Caraibe. Genul provine din Trinidad - Tobago și a apărut la începutul secolului 20. (foto: people.virginia.edu)


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate