Romantic FM MENIU
Gigliola Cinquetti
ARTIȘTI ROMANTICI

Gigliola Cinquetti

1 Ianuarie
In anul 1964 a castigat competitia din cadrul editiei a 14- a a Festivalului de muzica Sanremo, cu piesa "Non ho l´eta". In acelasi an, cu acelasi cantec, a castigat si concursul Eurovision si a ajuns in clasamentele muzicale din Marea Br S-a nascut la Verona pe 20 decembrie 1947.  In anul 1964 a castigat competitia din cadrul editiei a 14-a a Festivalului de muzica Sanremo, cu piesa "Non ho l'eta". In acelasi an, cu acelasi cantec, a castigat si concursul Eurovision si a ajuns in clasamentele muzicale din Marea Britanie. Avea doar 16 ani!In  1966  artista a facut echipa buna cu cantaretul Domenico Modugno, repetand succesul obtinut la Sanremo cu doi ani in urma. Piesa castigatoare este una din cele mai bune ale cantaretei, "Dio, come ti amo".

In 1985, dupa o absenta de doisprezece ani, a revenit pe scena aceluiasi Festival de la Sanremo, obtinand locul al treilea in concurs cu piesa "Chiamalo amore".

Pe parcursul carierei, artista a participat la la cele mai importante evenimente muzicale din perioada anilor '60, ce au avut loc in Italia.
Totodata, a lucrat pentru televiziunea italiana RAI si a avut mai mult de zece hituri ajunse in Top 20. Una dintre ultimele aparitii a fost in anul 1999, intr-un rol mic dintr-un serial de comedie intitulat "Commesse". foto: myspace.com


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate