Romantic FM MENIU
George Baker
ARTIȘTI ROMANTICI

George Baker

1 Ianuarie
Numele real al artistului este Hans Bouwens. Este fondatorul grupului de succes George Baker Selection, unul dintre putinele nume olandeze care, in anii ´70, au devenit celebre in intreaga lume. Data nasterii: 8 decembrie 1944 
Origini: Hoorn, Olanda
Cariera: cantaret, cantautor
Website: georgebaker.com


Numele real al artistului este Hans Bouwens. Este fondatorul grupului de succes George Baker Selection, unul dintre putinele nume olandeze care, in anii '70, au devenit celebre in intreaga lume.
 
In 1969 grupul a dat prima mare lovitura cu succesul "Little Green Bag", moment dupa care povestea lui George Baker incepe cu adevarat.

 
 


Piesa a ajuns in clasamentele muzicale de specialitate, Cash Box si Billboard Top 100, pe locurile 16, respectiv 21. Albumul cu acelasi titlu s-a vandut in peste un milion de exemplare si a castigat discul de aur.
 
Cel de-al cincilea material al grupului, "Paloma Blanca", a fost lansat in 1975, iar single-ul care da titlul acestuia a ajuns # 1 in topurile mai multor tari. Trupa a vandut peste 20 de milioane de discuri in intreaga lume.

 


In 1978, artistul decide sa porneasca o cariera solo. 
In 1985, George Baker formeaza din nou George Baker Selection, care rezista numai patru ani. Au lansat impreuna douasprezece albume si mai multe compilatii.
 
Au avut o revenire in topurile internationale la inceputul anilor '90, cand piesa "Little Green Bag" a fost folosita pentru coloana sonora a filmului  "Reservoir Dogs", precum si intr-o telenovela ciliana. foto: htbackdrops.com

 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate