Romantic FM MENIU
În 1963, pe 11 octombrie, cântăreaţa de origine franceză Edith Piaf a încetat din viaţă.
19 decembrie 1915 - 10 Octombrie 1963 
Origini: Belleville, Paris
Carieră: cântăreaţă, actriță

 
Numele său adevărat era Edith Giovanna Gassion. Şi-a luat pseudonimul "Piaf" (în argoul parizian = vrabie) cu ocazia debutului, în anul 1935. 
 
Edith Giovanna Gassion - Edith Piaf s-a născut in suburbiile Parisului, în Belleville, cartierul care în ciuda numelui (belle- frumoasă, ville-oraș) era populat de  imigranți și de oameni săraci. Potrivit altor indicii artista s-ar fi născut la spitalul Tenon, de pe strada Chine, la câțiva metri de domiciliul familiei Gassion.

 

A reușit să se ridice de jos, să se afirme deși părea că totul îi este potrivnic. A rămas în memoria și sufletele tuturor ca regina cântecului francez. Totodată, a fost capabilă să se autodistrugă. Alcoolul și drogurile, sănătatea fragilă încă din copilărie,  un comportament de divă capricioasă i-au fost dușmani puternici.
 
În timpul ocupației germane are contacte cu mișcarea de Rezistență și entuziasmează publicul cu melodii precum "Le vagabond", "Le chasseur de l'Hôtel" sau "Les histoires de coeur". 
 
Cântecul "La vie en rose", lansat în timpul perioadei de ocupație germană din Paris,  a fost considerat un simbol al forței și al rezistenței francezilor. Totuși, după eliberare, i s-a reproșat faptul că a concertat la Berlin, la invitația autorităților germane. 

 
Ca actriță a apărut în filme precum "La Garcon" (1936), "Montmartre-sur-Seine" (1941), "Etoile sans Lumiere", "Neuf Garcons, un Coeur", "Paris chante toujours", "Boum sur Paris", "Versailles m ' etait Conte", "French Cancan", "Les Amants de demain".
 
Este cunoscută pentru hituri ce au ajuns să fie iubite, ca și artista, pentru eternitate "La Vie en Rose", "L'hymne à l'amour", "Non, Je Ne Regrette Rien" (n. 19 dec 1915). (sursa: www.feminis.ro); (foto: priapo40.deviantart.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate