Romantic FM MENIU
Dolly Parton
ARTIȘTI ROMANTICI

Dolly Parton

1 Ianuarie
Celebra artistă împlinește azi respectabila vârstă de 71 de ani!

Data nașterii: 19 ianuarie 1946
Origini: Tennessee, SUA
Cariera: cântăreață, actriță
Website: dollyparton.com
 
Este dificil să găsești o interpretă de country care a plecat de la țară și a ajuns pe toate marile scene internaționale cu atât de mult succes precum Dolly Rebecca Parton. 


 
Este cea mai premiată cântăreață de country din toate timpurile, a fost nominalizată de 45 de ori la premiile Grammy, câștigând opt dintre acestea. Este fillantroapă și femeie de afaceri. În muzica country activează de aproape cinci decenii. A rămas una dintre cele mai de succes artiste din istoria acestui gen muzical, fiind numită, adesea, "The Queen of Country Music". 


Are douăzeci și cinci de single-uri # 1 și un record de patruzeci și unu de albume ajunse în top 10 al clasamentelor country. În 1994, artista a publicat o carte autobiografică, intitulată "My Life and Other Unfinished Business".
 
În urmă cu aproximativ cinci ani, într-un interviu acordat revistei Elle, artista declara că nu dorește să se retragă din muzica în viitorul apropiat: "Plănuiesc să mor pe scenă într-o bună zi, însă nu chiar acum", mărturisea artista.

În vara anului 2014, Parton a cântat pentru prima dată în cadrul festivalului Glantonbury din Marea Britanie, cântând hituri precum "Jolene", "9 la 5" sau "Coat of Many Colors", în fața unui public de peste 180.000 de spectatori.
 
În 2016, celebra artistă a fost selectată, alături de alte 29 de staruri ale genului, pentru a înregistra "Forever Country", un potpuriu format din mai multe hituri country, "Take Me Home, Country Roads", "On the Road Again" și "I Will Always Love You", cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la apariția galei premiilor Country Music (CMA). (foto: www.starobserver.com.au)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate