Romantic FM MENIU
Demis Roussos
ARTIȘTI ROMANTICI

Demis Roussos

1 Ianuarie
Artemios Ventouris Roussos
15 iunie 1946 - 25 ianuarie 2015
Origini: Alexandria, Egypt
Cariera: solist vocal, chitară bas, chitară; pop, pop-folk, rock progresiv
Website: www.demisroussos.net  
 
Artemios (Demis) Ventouris Roussos a ajuns în Grecia după ce părinții săi, de origine greacă, au pierdut totul în timpul crizei Canalului de Suez. A cântat cu formațiile The Idols, We Five si Aphrodite's Child, cu care a cunoscut succesul internațional. După destrămarea grupului Aphrodite's Child a mai înregistrat sporadic cu fostul coleg de trupă, Vangelis Papathanassiou. 
 
Începe apoi lungul și impresionantul drum al consacrării mondiale ca artist solo.

 
A cântat pe coloana sonoră a filmului "Blade Runner", dar a și influențat industria filmului muzical indian. Bref, piesele sale au fost copiate cap-coadă, în unele cazuri iar altele au fost suport pentru cântece precum "Tumhe chede hawa chanchal (Salami)" și "Yun hi kat jayega safar saath chalne say (Hum Hai Rahi Pyaar Kay)" - "Lovely Lady of Arcadia". 

Artistul a avut o viață destul de agitată. Este binecunoscută problema sa cu greutatea, care i-a cauzat o puternică depresie. În vara anului 1980 cântărea 147 de kilograme. A urmat o dietă în urma căreia a slăbit 50 de kilograme în 10 luni. A scris o carte despre lupta sa cu obezitatea, împreună cu o prietenă apropiată, Veronique Skawinska.
 
Cinci ani mai târziu, se afla la bordul zborului TWA 847. Aeronava cu pricina a fost deturnată de pirați ai aerului, care s-au declarat imresionați de faptul că au luat ostatic un asemenea personaj important. Mai mult, au ținut să sărbătorească ziua de naștere a artistului, împreună cu acesta.

 
În primăvara anului 2009, Demis Roussos a lansat ultimul album ca artist solo, "Demis", un artist Romantic exclusive, pe care îl puteți asculta cu o bogată colecție de cântece pe 101,9 FM sau la romanticfm.ro. 
 
Vedeți aici videoclipul "September (I'm on my way)" - piesa este inclusă pe cel mai recent album al artistului, "Demis". (foto: foto: www.metrolyrics.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate