Romantic FM MENIU
Caterina Caselli
ARTIȘTI ROMANTICI

Caterina Caselli

1 Ianuarie
La vârsta de 14 ani, Caterina a apărut pentru prima dată pe scenă, iar în 1964 a cântat alături de grupul "Gli Amici", la festivalul de la Castrocaro.
Data naşterii: 10 aprilie 1946
Origini: Modena, Italia
Cariera: cântăreaţă, actriţă
Website: www.readysteadygirls.eu
 
 
În copilărie a locuit aproape de oraşul Sassulo, unde pasiunea pentru muzică a dus-o la maestrul Ivo Calegari. In 1965, tot împreună cu "Gli Amici", artista a cântat pe celebrele scene de la Capriccio şi Piper, unde a fost remarcată de un reprezentant al casei de discuri italiene Compagnia Generale del Disco (CGD). 
 
În 1965, două întâmplări i-au marcat viitoarea carieră: a devenit invitata permanentă a clubului Intra din Milano şi l-a întâlnit pe Francesco Guccini, considerat unul dintre cei mai importanţi cantautori italieni. Tânăra Caselli a început să lucreze cu acesta.

 
Cu o nouă imagine creată de stilistul Vergottini, cel care i-a inventat coafura "casca de aur", Caterina Caselli apare în 1966 la San Remo cu piesa "Nessuno mi puo giudicare", la care renunţase Adriano Celentano. Piesa a fost cântată împreună cu mai cunoscutul Gene Pitney şi a înregistrat un succes notabil. S-a vândut în peste 1 milion de exemplare şi a primit un disc de aur.


Caselli a avut, de asemenea, un succes considerabil cu varianta proprie la cântecul lui David McWilliams, "Days of Pearly Spencer", în italiană - "ll Volto Della Vita". 


Vara anului 1967 i-a adus un nou succes, Caterina câştigând festivalul "Perdono", apoi "Gondola de aur", încheind anul cu al treilea super hit: "Cento giorni". 


După ce a jucat în trei filme de succes, în 1967 Caterina Caselli s-a întors la San Remo unde a cântat alături de Sonny & Cher piesa "Il camino di ogni speranza", un protest al generaţiei anilor '60. 


Căsătoria şi naşterea fiului ei, în 1971, au pus capăt carierei strălucite a artistei, care totuşi a acceptat să revină pe scena de la San Remo în anul 1990, cu "Bisognerebbe non pensare che a te". 


Este cea care l-a descoperit pe Andrea Bocelli, în anul 1992. A fost, pentru o vreme, preşedinta casei de discuri a acestuia, Sugar Music. (foto: siae.it)
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate