Romantic FM MENIU
Caro Emerald
ARTIȘTI ROMANTICI

Caro Emerald

1 Ianuarie
Piesa de debut a artistei olandeze, "Back It Up", a fost lansată în Olanda la începutul lunii iulie 2009, iar succesul a fost unul extraordinar.
Data naşterii: 26 aprilie 1981
Origini: Amsterdam, Olanda
Cariera: cântăreaţă
Website: www.caroemerald.com


Cântă o combinație de muzică jazz din anii ’50, groove jazz și ritmuri de mambo. Piesa de debut a artistei, "Back It Up", a fost lansată în Olanda la începutul lunii iulie 2009, iar succesul a fost unul nesperat. Radiourile și televiziunile olandeze difuzau insistent atât piesa cât și videoclipul. 

 
Al doilea single al cântăreței, "A Night Like This", a fost inclus într-o campanie online pentru firma Martini și a ajuns pe primul loc în topul de single-uri din Olanda, în ianuarie 2010.

La o săptămână de la apariție a fost lansat și albumul de debut, "Deleted Scenes From The Cutting Room Floor", ce a stabilit un record absolut.


Materialul a intrat pe primul loc în topul albumelor din Olanda și a obținut discul de platină în doar șase săptămâni. Din 19 săptămâni, albumul a fost # 1 timp de 17, un record istoric pentru un album local în Olanda. Aici, discul a înregistrat vânzări de peste 300.000 de exemplare,  iar la nivel mondial s-a vîndut în peste 1 milion de copii. Materialul e inspirat de filmele și muzica anilor `50-`60, dar este totodată, foarte actual.
 
Premiile și distincțiile nu au întârziat să apară. Astfel, la începutul anului 2011, Carol Emerald a primit "European Border Breakers Award", premiu câștigat și de Adele. Totodată, în primăvara anului 2012, artista a fost desemnată "Best International Newcomer" în cadrul prestigioasei gale germane Echo de la Berlin.


În martie 2013, artista a revenit pe piață cu un nou album de studio:  "The Shocking Miss Emerald", al cărui prim extras pe single a fost piesa "Tangled Up", promovat printr-un videoclip în stilul anilor '30.
 
"Acum suntem mai inspirați de modă, fotografie, scena fashion din anii 1920-1930, puțin din asta... Iar muzical, nu cred că publicul de bază o să spună "vai, dar e atât de diferit”, nu, nu cred. O sa fie un sound ușor de recunoscut," a declarat artista despre disc înaintea apariției. (foto: foto: The Times.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate