Romantic FM MENIU
Cu Annie Schilder și Jan Keizer soliști, BZN a întregistrat cele mai mari succese, devenind cea mai populară formație olandeză a tuturor timpurilor. Ascultă aici "Blue Eyes"!
Data apariției: 1966
Origini: Volendam, Olanda
Carieră: pop rock, pop
Website: bzn-online.com
 
 
Band zonder Naam (BZN) înseamnă "Formația Fără Nume". Au început să cante pop-rock (cu influențe britanice) în anul 1966, la Volendam, în formula Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitară), Evert Woestenburg (chitară), Jan Tuyp (bass) și Gerrit Woestenburg (percuție). 

Prima melodie ce a avut un succes de casă enorm a fost “Mon Amour”, care a ocupat locul #1 în topul muzical olandez multe săptămâni la rând.


Au lansat peste 400 de melodii și 60 de albume vândute în milioane de exemplare, zeci de discuri de aur şi de platină (numai în Olanda grupul are 29 de Discuri de Platină).

Formația deţine un adevărat record: a obţinut Discul de Platină timp de 22 de ani, consecutiv. 

 
Componența s-a modificat de mai multe ori de-a lungul vremii, fără ca acest lucru să le afecteze succesul ori calitatea muzicii. Au devenit faimoși în întreaga lume datorită cântecelor cu versuri în limba engleză.
 
Cu Annie Schilder și Jan Keizer soliști, BZN a întregistrat cele mai mari succese, devenind cea mai populară formație olandeză a tuturor timpurilor.


2006 a fost anul în care și-au luat rămas bun de la milioanele de fani din întreaga lume, printr-un turneu început în februarie și încheiat într-o seară de vară a anului următor, pe 16 iunie.
 
A fost ultima apariție pe scenă a grupului în formulă completă, după o activitate neîntreruptă de peste 40 de ani. (foto: www.mixcloud.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate