Romantic FM MENIU
Bruce Springsteen
ARTIȘTI ROMANTICI

Bruce Springsteen

1 Ianuarie
Marele succes pe piaţa muzicală internaţională a venit odată cu albumul "Born in the U.S.A", lansat în 1984.
Data nasterii: 23 septembrie 1949
Origini: Long Branch, New Jersey, Statele Unite ale Americii
Cariera: muzician, compozitor
Website: www.brucespringsteen.netI se spune "The Boss", porecla primită în 1960 şi despre care a mărturisit că nu îi place, pentru că urăşte sefii. Apoi a primit o altă poreclă, "Doctor". 
 
A început să cânte de la vârsta de 7 ani, după ce l-a văzut pe regele rock and roll, Elvis Presley, la emisiunea "The Ed Sullivan Show". La 13 ani şi-a cumpărat prima sa chitară, cu 18 dolari. Mai apoi, mama sa s-a împrumutat pentru a-i cumpăra o chitara Kent, cu 60 de dolari. Gestul i-a rămas în suflet şi l-a făcut să cânte despre el, compunând mai târziu cântecul "The Wish".

 
Artistul a făcut parte din mai multe trupe, printre care The Castiles, în postura de chitarist şi solist. In 1972, muzicianul a format trupa E Street Band, alături de colegii săi cu care cântase pană atunci şi împreună cu care a experimentat mai multe genuri muzicale, precum blues, jazz, rock ‘n'roll, gospel si soul.
 
1973 este anul lansării primului său album, "Greetings for Asbury Park N.J", care deşi a primit critici favorabile, nu a reuşit să ajungă în topuri. Se va remarca pentru albumele care au urmat: "The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle", "Born to Run", "The River", "Nebraska". 

 
Marele succes pe piata muzicală internaţională a venit însă odată cu albumul "Born in the U.S.A", din 1984. In timpul turneului de promovare a acestuia în SUA, Springsteen o întâlneşte pe actriţa Julianne Phillips, cu care se căsătoreşte, în primăvara anului 1985. Mariajul nu a durat mult, iar piesele de pe albumul "Tunnel of Love" vorbesc, în mare măsură, despre relatia nefericită dintre cei doi. 
 
In 1994, muzicianul a câştigat premiul Oscar pentru piesa "Streets of Philadelphia", ce face parte din coloana sonoră a filmului "Philadelphia".

 
In perioada 1992-2007, îi apar albumele: "Human Touch", "Lucky Town", "The Ghost of Tom Joad", "The Rising", Devils&Dust", "We Shall Overcome: The Seeger Sessions" şi "Magic".
 
In ianuarie 2009, a lansat cel de-al şaisprezecelea album de studio, intitulat "Working on a Dream". In cinci luni, s-au vândut 1 milion de copii pe plan internaţional.


"Wrecking Ball" a apărut în primăvara anului 2012 şi este un album rock pe care Bruce Springsteen a inclus elemente din muzica folk irladeză, acorduri electronice şi chiar ritmuri hip-hop. "Este cel mai furios album pe care l-a înregistrat vreodată", declara despre material mangerul artistului, într-un interviu acordat renumitei publicaţii The Rolling Stone.

"High Hopes" este cel mai recent material discografic al celebrului artist, lansat în prima lună a anului 2014. Primul single al discului este piesa de titlu, apărută pentru prima dată la sfârşitul anilor 80 şi inclusă de Bruce Springsteen pe compilaţia "Greatest Hits", din 1995. (foto: estacionk2.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate