Romantic FM MENIU
Bruce Springsteen
ARTIȘTI ROMANTICI

Bruce Springsteen

1 Ianuarie
Marele succes pe piaţa muzicală internaţională a venit odată cu albumul "Born in the U.S.A", lansat în 1984.
Data nașterii: 23 septembrie 1949
Origini: Long Branch, New Jersey, Statele Unite ale Americii
Carieră: muzician, compozitor
Website: www.brucespringsteen.netI se spune "The Boss", porecla primită în 1960 şi despre care a mărturisit că nu îi place, pentru că urăşte șefii. Apoi a primit o altă poreclă, "Doctor". 
 
A început să cânte de la vârsta de 7 ani, după ce l-a văzut pe regele rock and roll, Elvis Presley, la emisiunea "The Ed Sullivan Show". La 13 ani şi-a cumpărat prima sa chitară, cu 18 dolari. Mai apoi, mama sa s-a împrumutat pentru a-i cumpăra o chitara Kent, cu 60 de dolari. Gestul i-a rămas în suflet şi l-a făcut să cânte despre el, compunând mai târziu cântecul "The Wish".

 
Artistul a făcut parte din mai multe trupe, printre care The Castiles, în postura de chitarist şi solist. In 1972, muzicianul a format trupa E Street Band, alături de colegii săi cu care cântase pană atunci şi împreună cu care a experimentat mai multe genuri muzicale, precum blues, jazz, rock ‘n'roll, gospel si soul.
 
1973 este anul lansării primului său album, "Greetings for Asbury Park N.J", care deşi a primit critici favorabile, nu a reuşit să ajungă în topuri. Se va remarca pentru albumele care au urmat: "The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle", "Born to Run", "The River", "Nebraska". 

 
Marele succes pe piata muzicală internaţională a venit însă odată cu albumul "Born in the U.S.A", din 1984. In timpul turneului de promovare a acestuia în SUA, Springsteen o întâlneşte pe actriţa Julianne Phillips, cu care se căsătoreşte, în primăvara anului 1985. Mariajul nu a durat mult, iar piesele de pe albumul "Tunnel of Love" vorbesc, în mare măsură, despre relatia nefericită dintre cei doi. 
 
În 1994, muzicianul a câştigat premiul Oscar pentru piesa "Streets of Philadelphia", ce face parte din coloana sonoră a filmului "Philadelphia".

 
În perioada 1992-2007, îi apar albumele: "Human Touch", "Lucky Town", "The Ghost of Tom Joad", "The Rising", Devils&Dust", "We Shall Overcome: The Seeger Sessions" şi "Magic".
 
La începutul anului 2009, a lansat cel de-al şaisprezecelea album de studio, intitulat "Working on a Dream". În cinci luni s-au vândut 1 milion de copii pe plan internaţional.


"Wrecking Ball" a apărut în primăvara anului 2012 şi este un album rock pe care Bruce Springsteen a inclus elemente din muzica folk irladeză, acorduri electronice şi chiar ritmuri hip-hop. "Este cel mai furios album pe care l-a înregistrat vreodată", declara despre material mangerul artistului, într-un interviu acordat renumitei publicaţii The Rolling Stone.

"High Hopes" este cel mai recent material discografic al celebrului artist, lansat în ianuarie 2014. Primul single al discului este piesa de titlu, apărută pentru prima dată la sfârşitul anilor '80 şi inclusă de Bruce Springsteen pe compilaţia "Greatest Hits", din 1995. (foto: estacionk2.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate