Romantic FM MENIU
Boyzone
Data înființării: 1993
Origini: Dublin, Irlanda
Cariera: pop
Website: boyzone.net
 
 
Boyzone a fost una dintre cele mai bine vândute trupe în perioada de glorie, anii '90. În special în Irlanda, Australia, Asia și Regatul Unit. Trupa a lansat patru albume de locul întâi, cu vânzări de aproximativ 20 de milioane de discuri până în 2008.
 
Boyzone a fost înființată de către Louis Walsh, cunoscut ca manager al cântărețului Johnny Logan și al trupei Westlife. Într-un anunț apărut în mai multe ziare irlandeze se spunea că se așteaptă la audiții tineri pentru înființarea unei noi trupe pop: "versiunea irlandeză a grupului Take That". În jur de 300 de cântăreți au fost audiați și 50 selectați. În final au rămas cei 5 irlandezi: Keith Duffy, Mikey Graham, Ronan Keating, Shane Lynch și Stephen Gately.
 
Primul lor album, "Said and Done", a apărut în 1995, a cucerit prima poziție în topurile din Irlanda și Marea Britanie. Al doilea album al trupei, "A Different Beat", a fost lansat un an mai târziu și a conținut prima lor melodie de locul #1 din Anglia: "Words". Albumul cuprinde și alte 2 hituri, "A Different Beat" și "Isn't It A Wonder".


Toate cele 16 single-uri lansate de grup au ajuns în UK Top 5. A fost prima trupă irlandeză cu 4 hituri number one în topurile britanice. Turneul lor irlandez din 1998 a învins toate recordurile la vânzări - 35.000 de bilete au fost vândute în doar patru ore.

 
În 2007, băieții s-au reunit după o pauză de 7 ani. Revenirea a fost marcată printr-un nou album, "Back Again... No Matter What". Piesa "Love You Anyway" ajungea, în octombrie 2008, în Top 5 din Marea Britanie.
 
La începutul lunii martie 2010, grupul a lansat un nou material de studio, "Brother", al cărui prim single este piesa "Gave It All Away".

 
Aceasta a fost prima piesă lansată de băieți după moartea colegului lor de trupă, Stephen Gately, ce s-a stins în octombrie 2011, la vârsta de 33 de ani, în casa sa de vacanță din Mallorca.
 
Videoclipul piesei include înregistrări de arhivă cu Gately și ceilalți membrii ai trupei. Au urmat "BZ20" (2013) și "Dublin to Detroit" (2014). Acesta din urmă este un album de cover-uri ce include refrene celebre precum: "What Becomes of the Broken Hearted", "The Tracks of My Tears", "This Old Heart of Mine", "Just My Imagination" sau "I'm Doin' Fine Now". (foto: www.mirror.co.uk) 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate