Romantic FM MENIU
Bonnie Tyler
ARTIȘTI ROMANTICI

Bonnie Tyler

1 Ianuarie
Numele real al artistei este Gaynor Hopkins. La începutul carierei a cântat în diferite orașe din Țara Galilor, ca solistă vocală a unui grup de rhythm & blues, The Mumbles.

Data nașterii: 8 iunie 1951 
Origini: Neath, Tara Galilor
Cariera: cântăreață, cantautoare
Website: bonnietyler.com
 


Numele real al solistei este Gaynor Hopkins. La începutul carierei a cântat în diferite orașe din Țara Galilor, ca solistă vocală a unui grup de rhythm & blues, The Mumbles.

În anul 1976, a fost supusă unei operații pe corzile vocale în urma căreia ar fi trebuit să-i fie înlăturați mai mulți noduli. Succesul operației a fost parțial, pentru că după intervenția chirurgului Bonnie a căpătat o răgușeală în voce care avea să-i aducă însă, succes, unul nesperat.

Noul său timbru vocal a fost remarcat de echipa de compozitori și producători Ronnie Scott și Steve Wolfe, care au devenit managerii cântăreței. Primul hit a venit în anul 1978, "It's a Heartache".Stilul său artistic a fost influențat de soliști vocali ca Rod Stewart sau Janis Joplin.

În toamna anului 2009, dorind să revină în topurile muzicale, a înregistrat o nouă versiune a aceleiași piese, împreună cu grupul Only Men Aloud!. Versiunea originală a cântecului s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare și a fost # 1 în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Australia, Noua Zeelanda și Canada.

În 2004, "Total Eclipse Of The Heart" a beneficiat de o variantă în limba franceză, interpretată cu artista Kareen Antonn, iar Westlife și Tori Amos au făcut cover-uri după aceeași baladă.

În luna aprilie a anului 2010, cântăreața a fost protagonista unei noi campanii MasterCard, într-un spot publicitar în care a interpretat o adaptare a hitului "Total Eclipse of the Heart".


Bonnie Tyler  este interpreta și a altor melodii celebre în anii '70, '80, precum "Lost in France", "More Than a Lover". (Foto: www.bonnietyler.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate