Romantic FM MENIU
Numele trupei a fost stabilit de cântărețul german Frank Farian, inspirat fiind de un serial australian ce se difuza la acea vreme, "Boney".
Farian nu a știu de unde a apărut și litera "M" în numele grupului, spunând că i-a venit din senin ideea să o adauge şi a constatat că nu era rău.

Pe parcursul carierei, renumita formaţie a lansat opt albume: "Take the Heat Off Me" (1976), "Love for Sale" (1977), "Nightflight to Venus" (1978), "Oceans of Fantasy" (1979), "Boonoonoonoos" (1981), "Christmas Album" (1981), "Ten Thousand Lightyears" (1984) şi "Eye Dance" (1985).

 
Odată cu apariția live În spectacolul Musikladen, din toamna anului 1976, îmbrăcați în costumele la care nu vor mai renunța, formația își începe ascensiunea pe scena muzicală germană. În săptămâna următoare acestei prestații, melodia "Daddy Cool" ajunge pe locul 1 în topurile din Germania.

 
În anul 1978, single-ul "Rivers of Babylon" ajunge #1 în topurile britanice și este inclus în următorul album al formației, "Nightflight to Venus", din care fac parte și hiturile "Rasputin", "Brown Girl in the Ring" și "Painterman".
A fost, poate, cea mai de succes piesă a trupei. La nivel mondial s-au vândut peste 4 milioane de single-uri. Frank Farian a fost de părere însă că piesa simbol a grupului a fost "Daddy Cool".  Ca o curiozitate, în anul 1979, când Papa Ioan Paul al II-lea a aterizat cu elicopterul în Irlanda, un milion de oameni au început să cânte piesa "Rivers of Babylon".

 
Tot în 1978, Boney M a realizat o premieră mondială, fiind prima trupă din Occident care concertează în Uniunea Sovietică. Fostul secretar general al Partidului Comunist rus le acordase personal permisiunea. Întregul staff al trupei a fost transportat cu patru avioane militare la Moscova unde au avut loc zece concerte. Piesa "Rasputin" a fost oficial interzisă de autorități, datorită versurilor.

 
Deși se știa că formația face play-back pe scenă, acest lucru nu i-a deranjat pe fanii din acea perioadă, spre deosebire de cazul Milli Vanilli, lansați tot de Frank Farian, zece ani mai târziu.
 
Al patrulea album, "Oceans of Fantasy", lansat în 1979, aduce grupului patru piese de succes, "El Lute", "Gotta Go Home", "I'm Born Again" și "Bahama Mama". Înaintea acestui disc, Boney M lansase un alt hit, "Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday", care însă nu a fost inclus pe disc.

 
"The Magic of Boney M. - 20 Golden Hits", lansat în 1980, ajunge și el pe locul 1 în Regatul Unit al Marii Britanii. (foto: List.ly)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate