Romantic FM MENIU
Bobby McFerrin
ARTIȘTI ROMANTICI

Bobby McFerrin

1 Ianuarie
"Imi doresc sa concep o broderie acustica pentru publicul meu", a declarat la un moment dat muzicianul. Si a ajuns sa fie unul dintre cei mai cunoscuti improvizatori si inovatori solisti din lume.
Data nasterii: 11 martie 1950 
Origini: Manhattan, New York, SUA
Cariera: muzician, compozitor
Website: bobbymcferrin.com
 
 
 
A fost atras de muzica de la o varsta frageda. A studiat doua instrumente, clarinetul si pianul.
 
"Parintii nu m-au obligat niciodata sa cant. M-am interesat singur si destul de devreme de muzica", declara la un moment dat artistul, adaugand ca a stiut inca de la inceput ca improvizatia este ceea ce isi doreste sa faca.

 
"Imi doresc sa concep o broderie acustica pentru publicul meu". Si a ajuns sa fie unul dintre cei mai cunoscuti improvizatori si inovatori solisti din lume.
 
A castigat 10 premii Grammy, este un renumit dirijor de muzica clasica si un pasionat al educatiei muzicale. Albumele sale s-au vandut in peste 20 de milioane de exemplare in intreaga lume.
 
A colaborat cu nume mari din muzica internationala, precum Yo-Yo Ma, Richard Bona, Chick Corea, Herbie Hancock, precum si cu Filarmonica din Viena.


Si-a castigat titulatura de ambasador universal al muzicii clasice si al jazz-ului. Specialistii spun despre el ca este ultimul reprezentant adevarat al "renasterii" muzicale.
 
Are abilitatea de a explora sunete care combina jazz-ul, folk-ul, corul, a cappella si muzica clasica. Poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei "Round Midnight" si poate, totodata, sa interpreteze flautul din operele lui Faure si Vivaldi. 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate