Romantic FM MENIU
Bobby McFerrin
ARTIȘTI ROMANTICI

Bobby McFerrin

1 Ianuarie
"Îmi doresc să concep o broderie acustică pentru publicul meu", a declarat la un moment dat muzicianul. Și a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți improvizatori și inovatori soliști din lume.
S-a născut pe 11 martie 1950, la Manhattan, New York (SUA). A fost atras de muzică de la o vârstă fragedă. A studiat două instrumente, clarinetul și pianul.
 
"Părinții nu m-au obligat niciodată să cânt. M-am interesat singur și destul de devreme de muzică", declara la un moment dat artistul, adaugând că a știut încă de la început că improvizația este ceea ce își dorește să facă.

 
"Îmi doresc să concep o broderie acustică pentru publicul meu". Și a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți improvizatori și inovatori soliști din lume.
 
A câștigat 10 premii Grammy, este un renumit dirijor de muzică clasică și un pasionat al educației muzicale. Albumele sale s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.
 
A colaborat cu nume mari din muzica internațională, precum Yo-Yo Ma, Richard Bona, Chick Corea, Herbie Hancock, precum și cu Filarmonica din Viena.


Și-a câștigat titulatura de ambasador universal al muzicii clasice și al jazz-ului. Specialiștii spun despre el că este ultimul reprezentant adevărat al "renașterii" muzicale.
 
Are abilitatea de a explora sunete care combină jazz-ul, folk-ul, corul, a cappella și muzica clasică. Poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei "Round Midnight" și poate, totodată, să interpreteze flautul din operele lui Faure și Vivaldi. (foto: ndr.de)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate