Romantic FM MENIU
Grupul s-a reunit în 1997 și a fost primit cu succes de public. Single-ul "Maria", lansat în 1998, odată cu albumul "No Exit", după o pauză de șaisprezece ani, a ocupat # 1 în topurile muzicale din paisprezece țări.
Din formula de început a grupului american făceau parte și Deborah Harry (voce), Gary Valentine (bas), Jimmy Destri (clape), Chris Stein (chitara) și Clement Burke (baterist).  

Jimmy Destri (keyboard), pe numele real James Mollica,  este unul dintre principalii compozitori ai trupei, alături de Chris Stein și Deborah Harry. 

 
Albumul "Parallel Lines", lansat în 1978, a luat cu asalt toate topurile muzicale europene, două dintre cântecele incluse pe album ajungând  # 1 în clasamentele britanice.
 
Este vorba despre "Sunday Girl" și "Heart Of Glass", acesta din urmă ajungând și în topul american de single-uri pop. Materialul a ajuns pe locul șase în clasamentul american de LP-uri și a generat alte trei hituri de succes: "One Way Or Another", "Hanging On The Telephone" și "Picture This".
 


Au fost pionieri ai punk rock-ului american și ai scenelor new wave. După șase albume de studio, care au inclus stiluri diverse, precum new wave, disco, pop și raggae, și peste 60 de milioane de discuri vândute, trupa Blondie s-a destrămat, în 1982.
 
Grupul s-a reunit în 1997 și a fost primit cu succes de public. Single-ul "Maria", lansat în 1998, odată cu albumul "No Exit", după o pauză de șaisprezece ani, a ocupat  # 1 în topurile muzicale din paisprezece țări. Discul a obținut de mai multe ori platină și a ajuns în top 20 al Billboard Top 200 Albums. 
 


Cariera lor, lungă și de succes, a continuat, iar la sfârșitul anului 2003, grupul  lansează cel de-al unsprezecelea LP, ce cuprinde un "best of" și un disc live, "The Curse Of Blondie", cu un succes moderat în topul Dance american.

În primăvara anului 2011, Blondie a ieșit pe piață cu un nou album de studio, intitulat "Panic of Girls", după o altă pauza, de data aceasta mai scurtă, de opt ani. Pentru promovarea acestuia, trupa a susținut un turneu mondial. 
 
"Panic of Girls" a fost înregistrat în Woodstock, în statul New York, și a fost al doilea album din cariera grupului care a fost înregistrat în afara cartierului newyorkez Manhattan. Primul a fost mult premiatul "Autoamerican", lansat în 1980, înregistrat în Los Angeles.

Pentru noul material discografic, Blondie a înregistrat 35 de piese, dintre care doar 14 au fost incluse pe noul disc, celelalte cântece urmând să fie lansate unul câte unul, pe internet.  "Mother" este primul single al albumului, al cărui videoclip îl puteți vedea aici!
 

În 2006, membrii trupei au fost incluși în Rock 'n' Roll Hall of Fame.
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate