Romantic FM MENIU
Titlul piesei "Caribbean Queen" de pe albumul Suddenly, cu care începe perioada sa de glorie, a fost schimbat pentru diferite regiuni. Așa se face că este cunoscută și ca "African Queen" sau "European Queen".
Data nașterii: 21 ianuarie 1950 
Origini: Fyzabad, Trinidad
Carieră: cântăreț, cantautor
Website: billyocean.co.uk
 
Numele real al artistului este Leslie Sebastian Charles. Pseudonimul a fost ales după numele echipei de fotbal "Ocean's Eleven", din localitatea natală (de aici s-au inspirat de altfel și realizatorii peliculei cu titlul omonim din 1960, al cărei remake a fost lansat în 2001, în regia lui Steven Soderbergh).
 
Billy Ocean a fost croitor pe Savile Row din Londra și a lucrat pentru Ford Motors. 

 
Titlul piesei "Caribbean Queen" de pe albumul Suddenly, cu care începe perioada sa de glorie, a fost schimbat pentru diferite regiuni. Așa se face că este cunoscută și ca "African Queen" sau "European Queen".  Cu acest cântec, Billy Ocean a obținut premiul Grammy la categoria Best Male R&B Vocal Performance, în 1985.
 
A vândut peste 30 de milioane de discuri în întreaga carieră. În 2007 (alături de fiica sa, Cherie, în caliatate de backing vocal), a întreprins un turneu impresionant în Regatul Unit al Marii Britanii, câteva țări din Europa, în SUA, Canada și Caraibe. 

 
După 15 ani de absență de pe scena muzicală, în anul 2008 a revenit în studiouri pentru înregistrarea unui nou album ce va fi lansat un an mai târziu, "Because I Love You".
 
Cel mai nou material discografic se numește "The Very Best of Billy Ocean", o compilație apărută în anul 2010. (foto: www.resortsac.com) 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate