Romantic FM MENIU
"Margo" si "Maybe Tomorrow" s-au numarat printre primele succese ale cantaretului, lansate in 1958. In primavara anului urmator, artistul isi facea debutul ca actor. A avut numeroase roluri atat in spectacole de televiziune cat si pe m
17 aprilie 1940 - 28 ianuarie 1983
Origini: Liverpool, Anglia
Cariera: cantaret, cantautor
Website: billyfury.com
 
 

Numele adevarat este Ronald Wycherley. A avut probleme de sanatate de la varsta de sase ani, cand in urma unei febre reumatice, repetate la 16 ani, a ramas cu o sanatate deteriorata si o inima sensibila, la propriu dar si la figurat.
 
Dupa ce a primit in dar o chitara de la parinti, a invatat sa cante singur si sa-si distreze prietenii cu acordurile ei.
 
In timp ce lucra ca remorcher de barci, ii crestea interesul pentru muzica, stimulat de altfel inca din copilarie, de catre familie.

 

"Margo" si "Maybe Tomorrow" s-au numarat printre primele succese, lansate in 1958. In primavara anului urmator, artistul isi facea debutul ca actor. A avut numeroase roluri atat in spectacole de televiziune cat si pe marele ecran.
 
A fost unul dintre putinii artisti englezi de gen ai acelei perioade care putea sta alaturi de americanii Eddie Cochran sau Vincent Gene.


Albumul de debut, aparut in 1960 si intitulat "The Sound of Fury", a fost considerat cel mai bun rock 'roll long-player aparut vreodata in Anglia pana la acel moment. Materialul s-a vandut foarte bine si a fost relansat de mai multe ori. O versiune a discului a aparut si la inceputul anilor '90.
 
Printre sustinatorii mai puternici ai acestui dis s-a aflat si binecunoscutul Keith Richards, care, intr-un interviu din anii '70, declara ca "Sound of Fury" este unul dintre cele mai mari albume rock 'n roll din acea epoca. 


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate