Romantic FM MENIU
Belinda Carlisle
ARTIȘTI ROMANTICI

Belinda Carlisle

1 Ianuarie
Lansarea Belindei Carlisle s-a produs alături de grupul Go Go´s, devenind solista acestuia la sțârșitul anilor ´70.


Trupa a revoluționat scena pop feminină din anii '80. Fetele s-au despărțit în 1985, din cauza tensiunilor apărute intre ele. Mulți au considerat "Go-Go's" ca fiind cel mai de succes grup feminin al tuturor timpurilor.
 
Cariera solo a început pentru Belinda în 1986 odată cu apariția primului album. 

 
Extrasul pe single "Mad About You" a urcat în topuri pe locul 3. Succesul nu a întîrziat să apară pentru Belinda Carlisle: cel de-al doilea album, "Heaven On Earth", obține discul de platină, dar aceasta se întâmplă într-o mare măsură datorită videoclipurilor regizate de celebra Diane Keaton, iar "Heaven Is A Place On Earth" și "I Get Weak" ocupă locurile 1 și 2 în clasamente.

Hituri precum "Circle in the Sand", "La Luna", "Summer Rain" s-au bucurat de un real succes, de asemenea.

 
Poziția de star îi este consolidată Belindei Carlisle de turneul în Statele Unite, Canada, Japonia și Marea Britanie. Ulterior, mai apare  în concerte de caritate,  alături de grupul Go Go's, în același an apărând și colecția Greatest Hits a cântăreței care se bucură de cronici elogioase. 
 
În 1995, Belinda Carlisle a fost și în România unde a susținut un concert la Cerbul de Aur de la Brașov. 

 
A fost o consumatoare de droguri cu vechime. Timp de 30 de ani a consumat cocaina și a recunoscut lucrul acesta. A reușit să renunțe în cele din urmă.
 
În vara anului 2010 vedeta declara: "Sunt teafără, deci ar trebui să mă consider o persoană norocoasă. Nu arăt atât de rău. Sunt norocosă că mai am încă nas". Artista a mărturisit atunci: "Am avut un moment în care m-am gândit că aș putea fi găsită moartă de fiul meu de 18 ani. Ar fi fost extrem de umilitor pentru el, ața că am decis să renunț. Poți să te lași de cocaină și la vârsta mea. De cinci ani nu am mai consumat", a mai spus solista.
 
În 2013, Belinda Carlisle a revenit pe scena muzicală cu primul ei single lansat în Statele Unite în ultimii 17 ani. "Când am auzit pentru prima dată piesa am știut că trebuie s-o înregistrez. Este cel mai bun cântec de la "Heaven Is A Place on Earth" a declarat cântăreața.


"Sun" face parte din compilația "The Best of Belinda Carlisle", lansată în primăvara anului 2013, ce include unele dintre cele mai mari hituri ale artistei din perioada carierei solo. 
 
Pe 29 septembrie 2017, artista a lansat cel de-al optulea album de studio, "Wilder Shores", primul ei material discografic în zece ani, de la "Voila", o colecție de cântece interpretate în limba franceză.

 
Actualul almum include și câteva cântece religioase specifice Indiei, precum Sikh. (foto: www.belindacarlislecatalogue.co.uk)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate