Romantic FM MENIU
Alan Jackson
ARTIȘTI ROMANTICI

Alan Jackson

1 Ianuarie
Cu mai mult de 15 ani în afaceri, cu 17 albume lansate, 20 de single-uri în Top Ten și tot atâtea #1.

Alan Jackson este artistul cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor CMA, ce a făcut carieră de succes în muzica country. S-a născut la 17 octombrie 1958, în Newnan, Georgia (SUA).
 
A crescut cântând gospel, în biserică dar și acasă, alături de familie. A abandonat școala pentru muncă și s-a căsătorit cu iubita din liceu, Denise.
 
La începutul anilor '80, a avut tot felul de slujbe ciudate: vânzător de mașini, muncitor în construcții, operator stivuitor. N-a renunțat însă la muzică și alături de trupa sa de la acea vreme, Dixie Steel, cânta într-un club local, compunând, totodată.

 
A cunoscut succesul în Nashville, unde s-a și mutat la jumătatea anilor '80.
Albumul de debut, "Here in the Real World", a apărut în 1990 și a obținut dublu disc de platină, aducându-l pe artist la nivelul altor nume importante din country, precum Randy Travis, Clint Black sau Vince Gill.

Următoarele materiale discografice i-au adus toate succese comerciale, oferindu-i un statut pe care mulți l-au comparat cu cel al cântărețului Garth Brooks. De altfel, după Brooks, a fost cel mai popular artist de country în perioada anilor '90.
 
Popularitatea crescută și carisma i-au adus, de-a lungul carierei, peste 90 de premii, precum și un trofeu Grammy. "Angels and Alcohol" este cel de-al 20-lea album de studio al artistului american, lansat în vara anului 2015. (foto: amazon.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate